Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Alimente bogate în colagen și acid hialuronic

Acidul hialuronic este o substanță naturală care ajută la reținerea umidității în piele și ochi și ajută articulațiile. De asemenea, joacă un rol crucial în vindecarea rănilor prin controlul inflamației și redirecționarea fluxului sanguin către țesutul deteriorat. Nivelurile de acid hialuronic scad pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, iar acest lucru poate contribui atât la apariția ridurilor, cât și la afecțiunile legate de vârstă, inclusiv osteoartrita.

Articolul prezintă câteva din alimentele bogate în acid hialuronic și colagen, dar indică și alte soluții pentru aportul de colagen și acid hialuronic atunci când alimentele bogate în colagen și acid hialuronic nu sunt disponibile.

Alimente care sporesc producția de acid hialuronic

Îmbătrânirea este un proces natural, însă mulți dintre noi îl combatem cât putem de mult. Pe lângă produsele cosmetice speciale, există și alimentele care ne pot ajuta să menținem pielea tânără și frumoasă. Colagenul și acidul hialuronic sunt două substanțe esențiale pentru o piele frumoasă, iar următoarele alimente le conțin în mod natural:

 • Pui: colagenul este o proteină care se găsește în carnea de pui și are un rol esențial în sănătatea pielii. Puiul conține, de asemenea, și alte vitamine esențiale pentru sănătatea pielii, cum ar fi vitamina A și seleniul.
 • Ouă: sunt bogate în colagen și vitamina A, două substanțe esențiale pentru o piele frumoasă. De asemenea, conțin acizi grași Omega-3, care ajută la hidratarea pielii.
 • Ficat: sursă bogată de colagen și vitamina A. Ajută la fermitate pielii și la prevenirea ridurilor.
 • Pește: sursă bogată de acid hialuronic, esențial atât pentru sănătatea, cât și frumusețea pielii. Acidul hialuronic ajută la hidratarea pielii și la prevenirea ridurilor.
 • Alge: sursă bogată atât de colagen, cât și de acid hialuronic.

Printre alimentele care prezintă o concentrație ridicată de colagen se numără și următoarele: ardeiul roșu, roșiile, fructele de pădure, carnea de vită și citricele.

Printre cele mai cunoscute alimente bogate în acid hialuronic, se numără, de asemenea, și următoarele:

 • Bulionul de oase (realizat prin fierberea oaselor și a cartilajelor)
 • Produse pe bază de soia (tofu, lapte de soia, iaurt din soia)
 • Legume rădăcinoase cu amidon (cartofi, cartofi dulci, morcovi, napi, anghinare)
 • Citrice (portocale, lămâie, grapefruit)
 • Verdețuri cu frunze ( spanac, varză)
 • Nuci și semințe ( semințe de chia, migdale, semințe de dovleac, nuci caju, nuci braziliene)

Un consum de alimente bogate în colagen și acid hialuronic ajută organismul în a se menține sănătos și oferă vitalitate tenului și mușchilor. Dacă doriți să aveți o piele frumoasă și sănătoasă, asigurați-vă că includeți aceste alimente bogate în colagen și acid hialuronic în dieta dumneavoastră. Cu siguranță, veți vedea o îmbunătățire a stării pielii dumneavoastră în scurt timp!

Suplimentele alimentare pot fi utile pentru producția de acid hialuronic

Suplimentele alimentare reprezintă înlocuitori ai produselor bogate în acid hialuronic. Acestea vin în ajutor, în special în anotimpurile când multe dintre alimentele bogate în acid hialuronic și colagen nu se găsesc pe piață. De asemenea, odată cu înaintarea în vârstă, astfel de suplimente joacă un rol important, mai cu seamă datorită faptului că, sprijină în prevenirea afecțiunilor de sănătate legate de îmbătrânire. Astfel, printre cele mai cunoscute suplimente care au în componență acid hialuronic se numără:

 • serurile cu acid hialuronic
 • injecțiile cu acid hialuronic

Cu toate acestea, indiferent de produsele pe care decidem să le introducem în alimentație, fie ele alimente sau suplimente bogate în acid hialuronic, acestea trebuie consumate cu moderație. O cantitate ridicată de acid hialuronic în corp, în special la persoanele cu reacții alergice severe, poate duce la spitalizare.

În continuare, poți să afli totul despre acid hialuronic.

Articole recomandate
Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Uleiul de in: beneficii, recomandări și modalități de utilizare

3 Minute
Semințele de in sunt cunoscute pentru numeroasele lor beneficii pentru sănătate printre care se numără aportul unei doze consistente de…
Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Fructoza este dăunătoare pentru organism? Află tot ce trebuie să știi despre zahărul din fructe

3 Minute
Alături de glucoză, fructoza este una dintre cele două componente ale zahărului adăugat. Conform specialiștilor, fructoza este cel mai dăunător…
Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Beneficiile consumului de smochine

2 Minute
Smochinele sunt asociate cu sănătatea și cu prosperitatea încă din cele mai vechi timpuri. Smochinele nu sunt un fruct obișnuit,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *