CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Creșterea capacității de vaccinare la medicii de familie, prioritară

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat, într-o conferință de presă organizată de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, că prioritatea în perioada imediat următoare este creșterea capacității de vaccinare în rețeaua de medicină de familie.

„Până astăzi (n.r. 11 mai a.c.), aproximativ 738 de medici de familie au recepționat doze de vaccin împotriva COVID-19 și, la acest moment, se vaccinează în 372 de cabinete din 38 de județe plus municipiul București. Practic, doar în Botoșani, Ilfov și Vrancea încă n-a început efectiv activitatea de vaccinare. În total au fost recepționate în cabinetele de medicină de familie 30.330 de doze de vaccin, din care 26.340 de la compania Johnson & Johnson (au fost administrate 5.695), 2.760 de doze AstraZeneca (au fost folosite 733) și 1.230 de doze Moderna, fiind utilizate 321”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

De asemenea, se are în vedere majorarea capacității de vaccinare în unitățile sanitare, iar în paralel va fi pregătită etapa de imunizare în farmacii, ca pas logic următor după ce Ministerul Sănătății a aprobat testarea rapidă.

Sursa: https://gov.ro/ro/stiri/conferinta-de-presa-sustinuta-de-pre-edintele-comitetului-national-de-coordonare-a-activitatilor-privind-vaccinarea-impotriva-sars-cov-2-cncav-valeriu-gheorghita-i-secretarul-de-stat-in-ministerul-sanatatii-i-vicepre-edinte-cncav-andrei-baciu1620721925&page=1

Articole recomandate
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

În ce condiții n-ai obligația de a purta masca la interior?

1 Minute
Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile și au fost adoptate noi măsuri de relaxare. Cea…
ŞTIRI MEDICALE

Incredibil! Cinci județe din România nu au medic hematolog

1 Minute
Romania sunt peste 300 de medici hematologi, dar distribuția lor la nivel național este nu este omogenă: cei mai mulți,…
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

România confirmă 57 de cazuri de infecție cu varianta Delta

1 Minute
În România au fost confirmate, până în prezent, 57 de cazuri de infecție cu tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2, în…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *