CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Franța va administra vaccinul AstraZeneca și la persoanele cu vârsta de peste 65 de ani

Guvernul francez a decis că persoanele în vârstă, cu comorbidități, pot primi acum vaccinul AstraZeneca, revizuindu-și poziția anterioară cu privire la această problemă: „Persoanele afectate de comorbidități pot fi vaccinate cu AstraZeneca, inclusiv cele cu vârste cuprinse între 65 și 74 de ani”, a transmis ministrul francez al Sănătății.

Luna trecută, Franța a aprobat utilizarea vaccinului numai pentru persoanele cu vârsta sub 65 de ani, invocând lipsa datelor pentru persoanele în vârstă. De atunci, studiile au arătat că serul este foarte eficient în rândul persoanelor în vârstă.

Vaccinul Oxford-AstraZeneca este utilizat pe scară largă în Marea Britanie, dar mai multe țări din UE (printre care și Germania) limitează încă administrarea acestuia la persoanele cu vârsta peste 65 de ani.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din UE a aprobat vaccinul pentru toți adulții, dar a lăsat la latitudinea fiecărui stat membru să își stabilească propria politică de vaccinare. Organizația Mondială a Sănătății a recomandat vaccinarea cu acest ser și la persoanele trecute de 65 de ani.

Luni, comisia canadiană de imunizare a refuzat să recomande administrarea vaccinului AstraZeneca la persoanele cu vârsta peste 65 de ani, susținând că datele studiilor clinice pentru această grupă de vârstă sunt prea limitate.

În prezent, în România, vaccinul AstraZeneca este recomandat doar persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani.

Sursa: https://www.bbc.com/news/world-europe-56242617

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *