ŞTIRI MEDICALE

Frica de dezastre naturale există! Cum se manifestă eco-anxietatea

Schimbările climatice sunt o realitate tot mai evidentă. Dincolo de impactul asupra mediului, fenomenele extreme generate de modificările climei își pun amprenta și asupra emoțiilor noastre. Și cu cât aflăm mai multe informații despre dezastrele naturale, cu atât dezvoltăm o frică față de ele, greu de ținut sub control. Psihologii o definesc eco-anxietate.

În anul 2017, specialiștii Asociației Americane de Psihologie au definit eco-anxietatea ca fiind „ o teamă cronică față de dezastrele naturale”. O astfel de problemă apare în general la persoanele foarte preocupate de mediul înconjurător, se arată într-un articol publicat de medicalnewstoday.com. Tocmai de aceea, astăzi, unii terapeuți s-au specializat în ceea ce se numește „psiho-ecologie”, pentru a le putea oferi sprijin acestor pacienți. Sursa fricii cronice față de dezastrele naturale se regăsește în numeroasele informații și polemici legate de impactul schimbărilor climatice asupra mediului înconjurător. Simptomele eco-anxietății sunt similare cu cele ale oricărei forme de anxietate, susțin specialiștii americani. Este vorba despre transpirație excesivă, slăbiciune, dificultăți de respirație și teama că oricând se poate întâmpla ceva rău.

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com/articles/327354

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…
ŞTIRI MEDICALE

Doi bebeluși gemeni s-au născut din embrioni congelați acum 30 de ani

2 Minute
O pereche de gemeni s-a născut din embrioni înghețați acum mai bine de 30 de ani. Ar putea fi un…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *