ŞTIRI MEDICALE

Implicarea socială protejează împotriva apariției demenței

În timp ce mai multe cercetări au arătat că factorii sociali și cei legați de stilul de viață pot contribui la întârzierea declinului cognitiv, puține studii au evaluat efectele lor relative și modul în care acestea se modifică în timp.

Recent, cercetătorii au examinat modul în care diverși factori sociali și de stil de viață au influențat capacitățile cognitive pe o perioadă de 5 ani.

Când am început această cercetare, am explorat ce factori ar putea proteja persoanele cu deficiență cognitivă ușoară de evoluția spre demență„, a declarat pentru Medical News Today profesorul Ming Wen, director al departamentului de sociologie de la Universitatea din Utah și autorul principal al studiului.

Am fost plăcut surprins că unele persoane cu deficiență cognitivă ușoară au devenit normale din punct de vedere cognitiv în 5 ani„.

Cercetătorii au descoperit că, dintre toți factorii sociali și de stil de viață evaluați, angajamentul social a fost singurul predictor semnificativ, din punct de vedere cognitiv, la finalul perioadei de studiu.

În această lucrare, cercetătorii au investigat modul în care nivelul de implicare în activități sociale este legat de problemele timpurii de memorie și de gândire într-o afecțiune cunoscută sub numele de {insuficiență cognitivă ușoară}, care este adesea un precursor pentru demență. Cercetătorii au descoperit că cei cu {insuficiență cognitivă ușoară} care sunt mai conectați social au mai multe șanse de a avea o sănătate cerebrală îmbunătățită ani mai târziu„, – Dr. Susan Kohlhaas, director de cercetare la Alzheimer’s Research U.K

Cercetarea a fost prezentată la conferința Alzheimer’s Research U.K. din Brighton la începutul lunii martie 2022.

Sursa: medicalnewstoday.com

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *