ŞTIRI MEDICALE

Implicarea socială protejează împotriva apariției demenței

În timp ce mai multe cercetări au arătat că factorii sociali și cei legați de stilul de viață pot contribui la întârzierea declinului cognitiv, puține studii au evaluat efectele lor relative și modul în care acestea se modifică în timp.

Recent, cercetătorii au examinat modul în care diverși factori sociali și de stil de viață au influențat capacitățile cognitive pe o perioadă de 5 ani.

Când am început această cercetare, am explorat ce factori ar putea proteja persoanele cu deficiență cognitivă ușoară de evoluția spre demență„, a declarat pentru Medical News Today profesorul Ming Wen, director al departamentului de sociologie de la Universitatea din Utah și autorul principal al studiului.

Am fost plăcut surprins că unele persoane cu deficiență cognitivă ușoară au devenit normale din punct de vedere cognitiv în 5 ani„.

Cercetătorii au descoperit că, dintre toți factorii sociali și de stil de viață evaluați, angajamentul social a fost singurul predictor semnificativ, din punct de vedere cognitiv, la finalul perioadei de studiu.

În această lucrare, cercetătorii au investigat modul în care nivelul de implicare în activități sociale este legat de problemele timpurii de memorie și de gândire într-o afecțiune cunoscută sub numele de {insuficiență cognitivă ușoară}, care este adesea un precursor pentru demență. Cercetătorii au descoperit că cei cu {insuficiență cognitivă ușoară} care sunt mai conectați social au mai multe șanse de a avea o sănătate cerebrală îmbunătățită ani mai târziu„, – Dr. Susan Kohlhaas, director de cercetare la Alzheimer’s Research U.K

Cercetarea a fost prezentată la conferința Alzheimer’s Research U.K. din Brighton la începutul lunii martie 2022.

Sursa: medicalnewstoday.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…
ŞTIRI MEDICALE

Doi bebeluși gemeni s-au născut din embrioni congelați acum 30 de ani

2 Minute
O pereche de gemeni s-a născut din embrioni înghețați acum mai bine de 30 de ani. Ar putea fi un…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *