ŞTIRI MEDICALE

În SUA fost raportat primul caz de poliomielită după aproape un deceniu

Departamentul de sănătate al statului New York a declarat că o persoană care locuiește în comitatul Rockland, la 48 de kilometri nord de Manhattan, a fost testată pozitiv pentru această boală.

America a înregistrat ultima dată un caz de poliomielită în 2013, potrivit Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor.

Cel mai recent caz a fost de tipul „indicativ pentru un lanț de transmitere de la o persoană care a primit vaccinul oral antipoliomielitic (OPV)”, au precizat autoritățile.

Vaccinul oral a fost întrerupt în Statele Unite în anul 2000.

„Acest lucru sugerează că virusul ar fi putut proveni dintr-o locație din afara SUA, unde se administrează OPV, deoarece tulpinile reversibile nu pot apărea din vaccinurile inactivate”, a precizat departamentul de sănătate din New York într-un comunicat.

Oficialii au avertizat furnizorii de servicii medicale să fie atenți la alte cazuri și au îndemnat persoanele din zonă care nu sunt vaccinate să se vaccineze.

În Statele Unite, cazurile au scăzut dramatic la sfârșitul anilor 1950 și începutul anilor 1960, după ce a fost dezvoltat un vaccin.

Sursa: sciencealert.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Consumul alimentelor bogate în magneziu duce la o mai bună sănătate a creierului, susțin cercetătorii din Australia

2 Minute
Consumul de alimente ce sunt bogate în magneziu poate contribui la o mai bună sănătate cerebrală pe parcursul vieții, arată…
CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

OMS: În curând, Covid-19 nu va fi mai periculos decât o gripă sezonieră. Va fi doar un virus care nu perturbă societatea

1 Minute
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat recent că în curând COVID-19 va fi comparabil cu pericolul gripei sezoniere. ”Mă bucur…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Studiu. Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară

1 Minute
Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară, arată un nou studiu publicat recent…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *