ŞTIRI MEDICALE

În SUA fost raportat primul caz de poliomielită după aproape un deceniu

Departamentul de sănătate al statului New York a declarat că o persoană care locuiește în comitatul Rockland, la 48 de kilometri nord de Manhattan, a fost testată pozitiv pentru această boală.

America a înregistrat ultima dată un caz de poliomielită în 2013, potrivit Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor.

Cel mai recent caz a fost de tipul „indicativ pentru un lanț de transmitere de la o persoană care a primit vaccinul oral antipoliomielitic (OPV)”, au precizat autoritățile.

Vaccinul oral a fost întrerupt în Statele Unite în anul 2000.

„Acest lucru sugerează că virusul ar fi putut proveni dintr-o locație din afara SUA, unde se administrează OPV, deoarece tulpinile reversibile nu pot apărea din vaccinurile inactivate”, a precizat departamentul de sănătate din New York într-un comunicat.

Oficialii au avertizat furnizorii de servicii medicale să fie atenți la alte cazuri și au îndemnat persoanele din zonă care nu sunt vaccinate să se vaccineze.

În Statele Unite, cazurile au scăzut dramatic la sfârșitul anilor 1950 și începutul anilor 1960, după ce a fost dezvoltat un vaccin.

Sursa: sciencealert.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Substanțele chimice “veșnice” și cancerul de ficat, un nou studiu arată concluzii îngrijorătoare

3 Minute
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California de Sud și de la Școala de Medicină Icahn de…
ŞTIRI MEDICALE

Bacteriile "răutăcioase" preferă să-și înfometeze colonia decât să permită dezvoltare celor “egoiste”

2 Minute
Coloniile de bacterii preferă să se sinucidă din punct de vedere evolutiv decât să accepte tulpinile care trișează și se…
ŞTIRI MEDICALE

Un supliment poate reduce riscul unor cancere, arată un studiu multinațional

1 Minute
Un studiu internațional, care a durat zeci de ani, a descoperit că amidonul rezistent ar putea ajuta la protejarea persoanelor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.