ŞTIRI MEDICALE

În SUA fost raportat primul caz de poliomielită după aproape un deceniu

Departamentul de sănătate al statului New York a declarat că o persoană care locuiește în comitatul Rockland, la 48 de kilometri nord de Manhattan, a fost testată pozitiv pentru această boală.

America a înregistrat ultima dată un caz de poliomielită în 2013, potrivit Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor.

Cel mai recent caz a fost de tipul „indicativ pentru un lanț de transmitere de la o persoană care a primit vaccinul oral antipoliomielitic (OPV)”, au precizat autoritățile.

Vaccinul oral a fost întrerupt în Statele Unite în anul 2000.

„Acest lucru sugerează că virusul ar fi putut proveni dintr-o locație din afara SUA, unde se administrează OPV, deoarece tulpinile reversibile nu pot apărea din vaccinurile inactivate”, a precizat departamentul de sănătate din New York într-un comunicat.

Oficialii au avertizat furnizorii de servicii medicale să fie atenți la alte cazuri și au îndemnat persoanele din zonă care nu sunt vaccinate să se vaccineze.

În Statele Unite, cazurile au scăzut dramatic la sfârșitul anilor 1950 și începutul anilor 1960, după ce a fost dezvoltat un vaccin.

Sursa: sciencealert.com

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *