ŞTIRI MEDICALE

În viitor, medicii vor putea îndepărta chiar și cele mai mici fragmente de piatră din rinichi

Calculii renali sunt extrași printr-o procedură endoscopică. În cazul în care un calcul este prea mare, urologii îl fragmentează cu ajutorul unor fibre laser. Fragmentele mai mari pot fi îndepărtate cu un instrument de prindere, dar acest lucru nu este posibil pentru fragmentele mai mici. Fragmentele mici rămân în rinichi în speranța că vor părăsi organismul în mod natural.

În viitor, medicii vor putea îndepărta chiar și cele mai mici fragmente de piatră din rinichi în timpul endoscopiei cu ajutorul unui hidrogel. Acest sistem biocompatibil cu 2 componente a fost dezvoltat de Purenum GmbH, o filială a Institutului Fraunhofer pentru Tehnologia de fabricație și materiale avansate IFAM.

În prezent efectuăm un studiu în cinci locații diferite. Odată finalizat, acest studiu va susține promisiunea noastră. Cu mediNiK®, putem îndepărta mai multe fragmente mici de piatră decât ar fi posibil fără utilizarea hidrogelului nostru.

Produsul atrage un interes internațional pentru că „nu există produse comparabile în acest moment – mediNiK® este o premieră mondială în domeniul urologiei„, spune profesorul Ingo Grunwald, biolog.

Sursa: news-medical . Net

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *