ŞTIRI MEDICALE

Un nou studiu arată că analiza vocii ar putea prezice riscul de boală coronariană

Analiza vocii, inclusiv caracteristici precum tonul și amplitudinea, poate prezice riscul de boală coronariană și complicațiile acesteia, arată un nou studiu.

Această abordare inedită presupune utilizarea unor algoritmi de inteligență artificială pentru a analiza eșantioane de voce colectate cu ajutorul unei aplicații mobile.

Această tehnologie de analiză a vocii ar putea servi ca o abordare convenabilă pentru depistarea persoanelor cu risc de boală coronariană.

Coautorul studiului, Dr. Jaskanwal Deep Singh Sara, cercetător la Mayo Clinic, spune: „Nu sugerăm că tehnologia de analiză vocală ar înlocui medicii sau că ar înlocui metodele existente de furnizare a asistenței medicale, dar credem că există o oportunitate uriașă pentru ca tehnologia vocală să acționeze ca un adjuvant la strategiile existente. Furnizarea unei mostre de voce este foarte intuitivă și chiar plăcută pentru pacienți, iar aceasta ar putea deveni un mijloc scalabil prin care să îmbunătățim gestionarea pacienților.

Studiul a fost prezentat în cadrul conferinței Colegiului American de Cardiologie, care a avut loc în perioada 2-4 aprilie 2022, la Washington, DC, și a fost publicat simultan în Mayo Clinic Proceedings.

Sursa: medicalnewstoday . Com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Medicii prescriu mai puține medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi, arată un nou studiu

1 Minute
Este mai puțin probabil ca medicii să prescrie medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi decât la…
ŞTIRI MEDICALE

OMS a stabilit că variola maimuței nu reprezintă o urgență sanitară globală

1 Minute
După reuniunea Comitetului internațional pentru situații de urgență, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, în data de 25 iunie 2022, că…
ŞTIRI MEDICALE

Cancerul de sân se răspândește mai agresiv noaptea, arată un nou studiu

2 Minute
Rezultatele unui nou studiu arată că e falsă presupunerea că metastazele cancerului de sân se produc în același ritm  Cercetătorii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.