ŞTIRI MEDICALE

Un nou studiu arată că analiza vocii ar putea prezice riscul de boală coronariană

Analiza vocii, inclusiv caracteristici precum tonul și amplitudinea, poate prezice riscul de boală coronariană și complicațiile acesteia, arată un nou studiu.

Această abordare inedită presupune utilizarea unor algoritmi de inteligență artificială pentru a analiza eșantioane de voce colectate cu ajutorul unei aplicații mobile.

Această tehnologie de analiză a vocii ar putea servi ca o abordare convenabilă pentru depistarea persoanelor cu risc de boală coronariană.

Coautorul studiului, Dr. Jaskanwal Deep Singh Sara, cercetător la Mayo Clinic, spune: „Nu sugerăm că tehnologia de analiză vocală ar înlocui medicii sau că ar înlocui metodele existente de furnizare a asistenței medicale, dar credem că există o oportunitate uriașă pentru ca tehnologia vocală să acționeze ca un adjuvant la strategiile existente. Furnizarea unei mostre de voce este foarte intuitivă și chiar plăcută pentru pacienți, iar aceasta ar putea deveni un mijloc scalabil prin care să îmbunătățim gestionarea pacienților.

Studiul a fost prezentat în cadrul conferinței Colegiului American de Cardiologie, care a avut loc în perioada 2-4 aprilie 2022, la Washington, DC, și a fost publicat simultan în Mayo Clinic Proceedings.

Sursa: medicalnewstoday . Com

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *