ŞTIRI MEDICALE

Un nou studiu arată că analiza vocii ar putea prezice riscul de boală coronariană

Analiza vocii, inclusiv caracteristici precum tonul și amplitudinea, poate prezice riscul de boală coronariană și complicațiile acesteia, arată un nou studiu.

Această abordare inedită presupune utilizarea unor algoritmi de inteligență artificială pentru a analiza eșantioane de voce colectate cu ajutorul unei aplicații mobile.

Această tehnologie de analiză a vocii ar putea servi ca o abordare convenabilă pentru depistarea persoanelor cu risc de boală coronariană.

Coautorul studiului, Dr. Jaskanwal Deep Singh Sara, cercetător la Mayo Clinic, spune: „Nu sugerăm că tehnologia de analiză vocală ar înlocui medicii sau că ar înlocui metodele existente de furnizare a asistenței medicale, dar credem că există o oportunitate uriașă pentru ca tehnologia vocală să acționeze ca un adjuvant la strategiile existente. Furnizarea unei mostre de voce este foarte intuitivă și chiar plăcută pentru pacienți, iar aceasta ar putea deveni un mijloc scalabil prin care să îmbunătățim gestionarea pacienților.

Studiul a fost prezentat în cadrul conferinței Colegiului American de Cardiologie, care a avut loc în perioada 2-4 aprilie 2022, la Washington, DC, și a fost publicat simultan în Mayo Clinic Proceedings.

Sursa: medicalnewstoday . Com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…
ŞTIRI MEDICALE

Doi bebeluși gemeni s-au născut din embrioni congelați acum 30 de ani

2 Minute
O pereche de gemeni s-a născut din embrioni înghețați acum mai bine de 30 de ani. Ar putea fi un…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Consumul de alimente sărate și procesate poate crește nivelul de stres

2 Minute
Un consum mare de sare ar putea crește nivelul de stres, susțin oamenii de știință. Un studiu recent arată că…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *