CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Încă o mare companie farmaceutică este dispusă să ajute la fabricarea vaccinurilor anti-COVID-19

Reprezentanții companiei Merck & Co Inc au declarat miercuri că poartă discuții cu mai multe guverne și companii pentru a ajuta la fabricarea vaccinurilor anti-COVID-19 care au fost deja autorizate.

„Aparte de vaccinurile noastre candidate, suntem implicați activ în discuții cu guverne, agenții de sănătate publică și alți colegi din industrie pentru a identifica domeniile de răspuns la pandemie în care putem juca un rol, inclusiv sprijinul potențial pentru producerea de vaccinuri autorizate”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

Cu toate acestea, nu au fost dezvăluite detalii despre companiile sau agențiile publice cu care compania a purtat negocieri.

Producătorul de medicamente a mai transmis că planifică, de asemenea, să se concentreze pe creșterea accelerată a capacității de producție pentru propriile vaccinuri investigaționale, MK-4482 și MK-7110 (molnupiravir).

Merck a oprit dezvoltarea celor două vaccinuri anti-COVID-19 în ianuarie, după ce studiile timpurii au arătat că ambele vaccinuri au generat răspunsuri imune inferioare celor observate la persoanele recuperate după infecția cu COVID-19, precum și celor raportate pentru alte vaccinuri.

Compania a decis să se concentreze asupra cercetării COVID-19 și a creșterii eforturilor de producție a mijloacelor terapeutice, după ce formulele de vaccinuri au eșuat.

Prima companie care s-a implicat în producerea de formule de vaccinuri aparținând altor companii a fost Sanofi, urmată în scurt timp de Novartis.

Sursa: https://www.reuters.com/article/idUSKBN2AA30Q

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *