CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Încă o mare companie farmaceutică este dispusă să ajute la fabricarea vaccinurilor anti-COVID-19

Reprezentanții companiei Merck & Co Inc au declarat miercuri că poartă discuții cu mai multe guverne și companii pentru a ajuta la fabricarea vaccinurilor anti-COVID-19 care au fost deja autorizate.

„Aparte de vaccinurile noastre candidate, suntem implicați activ în discuții cu guverne, agenții de sănătate publică și alți colegi din industrie pentru a identifica domeniile de răspuns la pandemie în care putem juca un rol, inclusiv sprijinul potențial pentru producerea de vaccinuri autorizate”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

Cu toate acestea, nu au fost dezvăluite detalii despre companiile sau agențiile publice cu care compania a purtat negocieri.

Producătorul de medicamente a mai transmis că planifică, de asemenea, să se concentreze pe creșterea accelerată a capacității de producție pentru propriile vaccinuri investigaționale, MK-4482 și MK-7110 (molnupiravir).

Merck a oprit dezvoltarea celor două vaccinuri anti-COVID-19 în ianuarie, după ce studiile timpurii au arătat că ambele vaccinuri au generat răspunsuri imune inferioare celor observate la persoanele recuperate după infecția cu COVID-19, precum și celor raportate pentru alte vaccinuri.

Compania a decis să se concentreze asupra cercetării COVID-19 și a creșterii eforturilor de producție a mijloacelor terapeutice, după ce formulele de vaccinuri au eșuat.

Prima companie care s-a implicat în producerea de formule de vaccinuri aparținând altor companii a fost Sanofi, urmată în scurt timp de Novartis.

Sursa: https://www.reuters.com/article/idUSKBN2AA30Q

Articole recomandate
Alimentație sănătoasăŞTIRI MEDICALE

Beneficiile pentru sănătate ale curelor cu sfeclă roșie

1 Minute
Sfecla roșie este considerată un adevărat medicament natural. Se pare că ar putea avea beneficii pentru mai multe afecțiuni, de…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

STUDIU: Carnea poate îmbunătăți sănătatea mentală, iar regimul vegan sau vegeterian poate provoca depresie

1 Minute
Un studiu recent despre alimentație a scos la iveală faptul că hrana vegetariană sau vegană ar putea cauza depresie, în…
ŞTIRI MEDICALE

RAPORT: jumătate din populația lumii se confruntă cu probleme de alimentație

1 Minute
Un raport oficial realizat de Organizația Națiunilor Unite, alături de alte trei organisme internaționale, atrage atenția cu privire la problemele…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *