CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Încă o mare companie farmaceutică este dispusă să ajute la fabricarea vaccinurilor anti-COVID-19

Reprezentanții companiei Merck & Co Inc au declarat miercuri că poartă discuții cu mai multe guverne și companii pentru a ajuta la fabricarea vaccinurilor anti-COVID-19 care au fost deja autorizate.

„Aparte de vaccinurile noastre candidate, suntem implicați activ în discuții cu guverne, agenții de sănătate publică și alți colegi din industrie pentru a identifica domeniile de răspuns la pandemie în care putem juca un rol, inclusiv sprijinul potențial pentru producerea de vaccinuri autorizate”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

Cu toate acestea, nu au fost dezvăluite detalii despre companiile sau agențiile publice cu care compania a purtat negocieri.

Producătorul de medicamente a mai transmis că planifică, de asemenea, să se concentreze pe creșterea accelerată a capacității de producție pentru propriile vaccinuri investigaționale, MK-4482 și MK-7110 (molnupiravir).

Merck a oprit dezvoltarea celor două vaccinuri anti-COVID-19 în ianuarie, după ce studiile timpurii au arătat că ambele vaccinuri au generat răspunsuri imune inferioare celor observate la persoanele recuperate după infecția cu COVID-19, precum și celor raportate pentru alte vaccinuri.

Compania a decis să se concentreze asupra cercetării COVID-19 și a creșterii eforturilor de producție a mijloacelor terapeutice, după ce formulele de vaccinuri au eșuat.

Prima companie care s-a implicat în producerea de formule de vaccinuri aparținând altor companii a fost Sanofi, urmată în scurt timp de Novartis.

Sursa: https://www.reuters.com/article/idUSKBN2AA30Q

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Medicii prescriu mai puține medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi, arată un nou studiu

1 Minute
Este mai puțin probabil ca medicii să prescrie medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi decât la…
ŞTIRI MEDICALE

OMS a stabilit că variola maimuței nu reprezintă o urgență sanitară globală

1 Minute
După reuniunea Comitetului internațional pentru situații de urgență, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, în data de 25 iunie 2022, că…
ŞTIRI MEDICALE

Cancerul de sân se răspândește mai agresiv noaptea, arată un nou studiu

2 Minute
Rezultatele unui nou studiu arată că e falsă presupunerea că metastazele cancerului de sân se produc în același ritm  Cercetătorii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.