CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Începe campania „Orașul vaccinează satul”

În perioada următoare, va fi implementată campania „Orașul vaccinează satul”, din dorința autorităților de a aduce vaccinul împotriva COVID-19 cât mai aproape de oameni, în special în zona rurală. Practic, echipe medicale din centrele din mediul urban se vor deplasa în localități arondate fiecărui oraș și vor efectua activități de vaccinare din poartă în poartă sau organizat în gospodăria unei persoane ori prin implementarea unor mini-maratoane în spații puse la dispoziție de primării.

„Este importantă punerea în practică a acestui concept în special din dorința de a menține solidaritatea la nivel social, și anume ne dorim să reducem foarte mult decalajul dintre rata de acoperire vaccinală din mediul urban și cea din mediul rural”, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

În săptămâna 17-24 mai a.c., au fost operaționale 148 de echipe mobile, care au vaccinat aproximativ 11.000 de cetățeni, iar – în viitor – oficialul român consideră că numărul celor vaccinați prin astfel de demersuri va crește. De asemenea, coroborat cu acțiunea de vaccinare, prin intermediul centrelor mobile se are în vedere și oferirea unor servicii medicale complementare, precum evaluare generală a stării de sănătate și screening pentru bolile cardiovasculare sau cronice.

Sursa: https://gov.ro/ro/stiri/conferinta-de-presa-sustinuta-de-pre-edintele-comitetului-national-de-coordonare-a-activitatilor-privind-vaccinarea-impotriva-sars-cov-2-cncav-valeriu-gheorghita-i-secretarul-de-stat-in-ministerul-sanatatii-i-vicepre-edinte-cncav-andrei-baciu1621946808&page=1

Articole recomandate
CORONAVIRUSImunitateSfaturi și opiniiŞTIRI MEDICALE

Ești părinte? Iată ce trebuie să știi pentru protejarea sănătății copilului tău în noul an școlar

1 Minute
Pentru noul an școlar, 2021-2022, Unicef recomandă părinților o bună comunicare cu administrația școlii în care elevul studiază. Părinții ar…
Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Scrisoare de mulțumire supereroului tău

1 Minute
Recomandă un medic care te-a ajutat într-un moment dificil pe adresa de e-mail info@portalmed.ro, iar PortalMed îi mulțumește supereroului tău.
Informări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Extinderea vârstei pentru vaccinarea gratuită împotriva HPV

1 Minute
Până acum, în România, vaccinul împotriva HPV era oferit gratuit pentru fetele cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani….

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *