ŞTIRI MEDICALE

Lumina infraroșie, posibile efecte benefice în tratarea demenței

Lumina infraroșie i-ar putea ajuta pe oamenii care suferă de demență, susțin oamenii de știință din cadrul Universității Durham, Marea Britanie. Cercetările în acest domeniu sunt abia la început, dar specialiștii sunt încrezători în efectele benefice ale descoperirii lor.

Studiul-pilot, condus de medicii Paul Chazot și Gordon Dougal, a scos în evidență faptul că lumina infraroșie poate îmbunătăți memoria și funcțiile motorii ale persoanelor sănătoase. Pentru a demonstra impactul pozitiv al acestui tip de lumină asupra creierului, oamenii de știință au folosit 14 voluntari fără probleme medicale, în jurul vârstei de 45 de ani.

Astfel, ei au realizat o cască pe care au așezat-o pe capul voluntarilor și astfel au furnizat creierului lumină infraroșie. Rezultatele obținute i-au făcut pe oamenii de știință să creadă că această metodă terapeutică ar putea fi folosită și în cazul oamenilor care suferă de demență. Astfel, s-a descoperit că impactul razelor infraroșii asupra creierului sunt benefice, voluntarii îmbunătățindu-și capacitatea de memorare și de procesare a informațiilor.

Niciunul dintre participanți nu a raportat efecte adverse. „Am demonstrat că poate exista o îmbunătățire a proceselor cognitive în cazul oamenilor sănătoși, atunci când creierul lor este expus unui anumit tip de lumină infraroșie. Concluziile la care am ajuns au evidențiat faptul că acest tip de terapie ar putea fi benefică pentru oamenii diagnosticați cu demență. Ceea ce știm până acum este că lumina infraroșie ar putea îmbunătăți capacitatea de a funcționa a celulei nervoase”, a precizat dr. Paul Chazot, pentru news-medical.net. De asemenea, cercetarea a evidențiat faptul că lumina infraroșie poate îmbunătăți și circulația sanguină la nivelul creierului.

Sursa:

https://www.news-medical.net/news/20211019/Infrared-light-therapy-may-potentially-benefit-people-with-dementia.aspx

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Un nou studiu arată că poluarea aerului crește riscul de accident vascular cerebral

3 Minute
Un nou studiu realizat în China a urmărit efectele poluării din aer asupra sănătății oamenilor. Expunerea organismului uman la poluanții…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

10.000 de pași pe zi pot reduce la jumătate riscul de demență

3 Minute
Demența afectează peste 55 de milioane de oameni din întreaga lume și este a șaptea cauză de deces la nivel…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Persoanele care beau 2-3 cești de cafea în fiecare zi ar putea trăi mai mult, arată un studiu

3 Minute
Un studiu amplu, realizat pe 449.563 de persoane, arată că cei care beau cafea zilnic tind să trăiască mai mult,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.