ŞTIRI MEDICALE

Lumina infraroșie, posibile efecte benefice în tratarea demenței

Lumina infraroșie i-ar putea ajuta pe oamenii care suferă de demență, susțin oamenii de știință din cadrul Universității Durham, Marea Britanie. Cercetările în acest domeniu sunt abia la început, dar specialiștii sunt încrezători în efectele benefice ale descoperirii lor.

Studiul-pilot, condus de medicii Paul Chazot și Gordon Dougal, a scos în evidență faptul că lumina infraroșie poate îmbunătăți memoria și funcțiile motorii ale persoanelor sănătoase. Pentru a demonstra impactul pozitiv al acestui tip de lumină asupra creierului, oamenii de știință au folosit 14 voluntari fără probleme medicale, în jurul vârstei de 45 de ani.

Astfel, ei au realizat o cască pe care au așezat-o pe capul voluntarilor și astfel au furnizat creierului lumină infraroșie. Rezultatele obținute i-au făcut pe oamenii de știință să creadă că această metodă terapeutică ar putea fi folosită și în cazul oamenilor care suferă de demență. Astfel, s-a descoperit că impactul razelor infraroșii asupra creierului sunt benefice, voluntarii îmbunătățindu-și capacitatea de memorare și de procesare a informațiilor.

Niciunul dintre participanți nu a raportat efecte adverse. „Am demonstrat că poate exista o îmbunătățire a proceselor cognitive în cazul oamenilor sănătoși, atunci când creierul lor este expus unui anumit tip de lumină infraroșie. Concluziile la care am ajuns au evidențiat faptul că acest tip de terapie ar putea fi benefică pentru oamenii diagnosticați cu demență. Ceea ce știm până acum este că lumina infraroșie ar putea îmbunătăți capacitatea de a funcționa a celulei nervoase”, a precizat dr. Paul Chazot, pentru news-medical.net. De asemenea, cercetarea a evidențiat faptul că lumina infraroșie poate îmbunătăți și circulația sanguină la nivelul creierului.

Sursa:

https://www.news-medical.net/news/20211019/Infrared-light-therapy-may-potentially-benefit-people-with-dementia.aspx

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cancerul de sân: Majoritatea femeilor nu conștientizează sau subestimează factorii de risc ce duc la apariția bolii

2 Minute
Cancerul de sân este cel mai frecvent diagnosticat cancer la nivel global și, potrivit cercetătorilor de la Agenția Internațională pentru…
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Persoanele care vor să se vaccineze împotriva gripei sezoniere o pot face și în farmacii

2 Minute
Vaccinarea antigripală a început şi în farmaciile comunitare autorizate în acest sens de către Ministerul Sănătăţii în cadrul unui program…
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Recomandări ale Ministerului Sănătății în contextul instituirii stării de alertă epidemiologică din cauza gripei

2 Minute
Primele două decese au fost înregistrate din cauza gripei, între care o femeie de 25 de ani care nu avea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *