ŞTIRI MEDICALE

Lumina infraroșie, posibile efecte benefice în tratarea demenței

Lumina infraroșie i-ar putea ajuta pe oamenii care suferă de demență, susțin oamenii de știință din cadrul Universității Durham, Marea Britanie. Cercetările în acest domeniu sunt abia la început, dar specialiștii sunt încrezători în efectele benefice ale descoperirii lor.

Studiul-pilot, condus de medicii Paul Chazot și Gordon Dougal, a scos în evidență faptul că lumina infraroșie poate îmbunătăți memoria și funcțiile motorii ale persoanelor sănătoase. Pentru a demonstra impactul pozitiv al acestui tip de lumină asupra creierului, oamenii de știință au folosit 14 voluntari fără probleme medicale, în jurul vârstei de 45 de ani.

Astfel, ei au realizat o cască pe care au așezat-o pe capul voluntarilor și astfel au furnizat creierului lumină infraroșie. Rezultatele obținute i-au făcut pe oamenii de știință să creadă că această metodă terapeutică ar putea fi folosită și în cazul oamenilor care suferă de demență. Astfel, s-a descoperit că impactul razelor infraroșii asupra creierului sunt benefice, voluntarii îmbunătățindu-și capacitatea de memorare și de procesare a informațiilor.

Niciunul dintre participanți nu a raportat efecte adverse. „Am demonstrat că poate exista o îmbunătățire a proceselor cognitive în cazul oamenilor sănătoși, atunci când creierul lor este expus unui anumit tip de lumină infraroșie. Concluziile la care am ajuns au evidențiat faptul că acest tip de terapie ar putea fi benefică pentru oamenii diagnosticați cu demență. Ceea ce știm până acum este că lumina infraroșie ar putea îmbunătăți capacitatea de a funcționa a celulei nervoase”, a precizat dr. Paul Chazot, pentru news-medical.net. De asemenea, cercetarea a evidențiat faptul că lumina infraroșie poate îmbunătăți și circulația sanguină la nivelul creierului.

Sursa:

https://www.news-medical.net/news/20211019/Infrared-light-therapy-may-potentially-benefit-people-with-dementia.aspx

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *