OncologieŞTIRI MEDICALE

O nouă metodă de investigare a cancerului de sân

Cancerul de sân este o problemă medicală care afectează milioane de femei din întreaga lume. Omenii de știință caută în permanență metode de diagnostic, în speranța că vor putea descoperi un medicament eficient prin care boala să fie prevenită. Cercetătorii Universității Queensalnd au reușit să descopere o nouă metodă de investigare a acestei afecțiuni.

Echipa de cercetători, alcătuită din profesorii Robert Parton și Kerrie-Ann McMahon, a descoperit că asocierea a două dintre proteinele distruse de celulele canceroase – cunoscute sub numele de BRCA1 și CAVIN3 – ar putea ajuta la repararea ADN-ului afectat al celulelor bolnave.  „În celulele sănătoase, proteina BRCA1 repară ADN-ul și suprimă formarea tumorilor. În celulele mutante, eficiența acestei proteine scade. Asocierea cu proteina CAVIN3 ajută această proteină să-și îmbunătățească funcțiile.

S-a demonstrat că un nivel scăzut al proteinei BRCA1 în celule le face predispuse la apariția tumorilor la sân”, susține, Dr Kerrie-Ann McMahon, citată de news-medical.net. Oamenii de știință au făcut această descoperire după ce au investigat ce se întâmplă atunci când o celulă este stresată, fiind expusă la lumină UV. „Am observat că, atunci când celulele sunt stresate, proteina CAVIN3 pătrunde în interiorul lor și ajută proteina BRCA1 să-și îndeplinească funcțiile”, a mai spus dr. Kerrie-Ann McMahon, conform sursei citate. Cercetarea celor doi oameni de știință ar putea ajuta la identificarea a noi metode de diagnostic și tratament pentru cancerul de sân. Prezentarea precoce la medic rămâne, deocamdată, singura metodă eficientă prin care boala poate fi ținută sub control.

Sursă:

https://www.news-medical.net/news/20211020/Novel-pathways-to-target-breast-cancer-identified.aspx

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un hotel din Republica Dominicană a transformat un etaj întreg al hotelului în spital pentru turiști

1 Minute
Este evident că pandemia a influențat toate domeniile și continuă să ne schimbe viața și obiceiurile. Mai multe hoteluri din…
ŞTIRI MEDICALE

Un studiu recent, realizat în cadrul programului REACT, arată că două treimi din pacienții infectați cu varianta Omicron spun că se află la o doua infectare.

1 Minute
În cadrul cercetării au fost studiați peste 2 milioane de oameni, voluntari din Marea Britanie. Varianta Omicron a fost identificată…
ŞTIRI MEDICALE

Medicii din Cehia se confruntă cu atacuri violente fizic, pe stradă, din partea unor cetățeni care se opun restricțiilor Covid-19 și vaccinării.

1 Minute
În Praga sunt organizate cursuri dedicate medicilor pentru a putea evita situațiile conflictuale pe care le generează cei care se…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.