CORONAVIRUSInformări oficialeŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Mai mulți copii obezi din cauza pandemiei

Conform unui studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru Europa, care a inclus 36 de state, unu din trei copii cu vârste cuprinse între 6 și 9 ani este supraponderal sau obez. Cele mai importante probleme se înregistrează în țările mediteraneene, precum Cipru, Grecia, Italia și Spania, unde 40% dintre copii sunt supraponderali, iar alți 14% până la 24% – obezi. La polul opus se află Kârgâzstan, Tadjikistan și Turkmenistan, cu doar 5%-12% copii supraponderali și mai puțin de 5% – obezi.

„Pandemia COVID-19 ar putea amplifica una dintre cele mai îngrijorătoare tențințe mondiale, și anume obezitatea în rândul copiilor, asociată cu boli cardiovasculare, diabet și cancer”, a declarat dr. Hans Henri P. Kluge, director regional al OMS pentru Europa.

Factorii care favorizează apariția obezității la copii în timpul pandemiei sunt, în principal, închiderea școlilor (ceea ce a însemnat limitarea activității fizice și schimbarea rutinei alimentare) și consumul de dulciuri și/sau alimente sărate cel puțin de trei ori pe săptămână.

Sursa: https://www.euro.who.int/en/media-centre/sections/press-releases/2021/high-rates-of-childhood-obesity-alarming-given-anticipated-impact-of-covid-19-pandemic

Articole recomandate
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

În ce condiții n-ai obligația de a purta masca la interior?

1 Minute
Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile și au fost adoptate noi măsuri de relaxare. Cea…
ŞTIRI MEDICALE

Incredibil! Cinci județe din România nu au medic hematolog

1 Minute
Romania sunt peste 300 de medici hematologi, dar distribuția lor la nivel național este nu este omogenă: cei mai mulți,…
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

România confirmă 57 de cazuri de infecție cu varianta Delta

1 Minute
În România au fost confirmate, până în prezent, 57 de cazuri de infecție cu tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2, în…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *