CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Maraton al vaccinării în București, între 7 și 10 mai

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, din București, organizează, în perioada 7-10 mai a.c., un maraton al vaccinării, la Sala Palatului (40 de cabinete) și la Biblioteca Națională (10 cabinete). Evenimentul va debuta în data de 7 mai, la ora 16, și se va încheia pe 10 mai, la ora 8.

„Ne-am propus, pe lângă de activitatea propriu-zisă de vaccinare, și realizarea unor acțiuni pentru creșterea gradului de informare a populației prin comunicări ale comunității medicale a universității. Pentru aceasta, la Sala Palatului va fi amenajat un studio video, prin intermediul căruia vor avea loc transmisiuni în direct ale unor medici cu experiență în diverse domenii și discipline”, a declarat Viorel Jinga, rector.

Maratonul vaccinării din București va beneficia de aportul a circa 1.200 de voluntari și este al doilea astfel de eveniment la nivel național, după cel organizat la Timișoara, în perioada 21-23 aprilie. De asemenea, între 14 și 16 mai, universitățile de medicină și farmacie din Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Iași și Craiova vor organiza acțiuni similare.

Sursa: https://gov.ro/ro/stiri/conferinta-de-presa-sustinuta-de-pre-edintele-comitetului-national-de-coordonare-a-activitatilor-privind-vaccinarea-impotriva-sars-cov-2-cncav-valeriu-gheorghita-i-rectorul-universitatii-de-medicina-i-farmacie-carol-davila-bucure-ti-viorel-jinga&page=1

Articole recomandate
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

În ce condiții n-ai obligația de a purta masca la interior?

1 Minute
Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile și au fost adoptate noi măsuri de relaxare. Cea…
ŞTIRI MEDICALE

Incredibil! Cinci județe din România nu au medic hematolog

1 Minute
Romania sunt peste 300 de medici hematologi, dar distribuția lor la nivel național este nu este omogenă: cei mai mulți,…
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

România confirmă 57 de cazuri de infecție cu varianta Delta

1 Minute
În România au fost confirmate, până în prezent, 57 de cazuri de infecție cu tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2, în…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *