ŞTIRI MEDICALE

Medicament injectabil pentru tratarea unei boli rare de sânge, aprobat în Statele Unite ale Americii

Administrația pentru Alimente și Hrană SUA (FDA) a anunțat aprobarea unui medicament injectabil dezvoltat pentru tratarea policitemiei, o boală rară care afectează sângele. Din cauza acestei afecțiuni, corpul produce prea multe celule roșii. Excesul de celule roșii îngreunează fluxul sanguin și crește riscul de a dezvolta cheaguri de sânge.

Medicamentul este vândut sub formă injectabilă și are numele comercial Besremi. Aprobarea FDA s-a realizat în baza unui studiu clinic în care au fost incluși 51 de adulți diagnosticați cu policitemie. Aceștia au primit medicamentul pe parcursul a cinci ani. Eficiența tratamentului a fost demonstrată prin faptul că a fost posibilă reducerea cu până la 45% a volumului de celule roșii din sângele pacienților. „Această boală afectează peste 6.200 de cetățeni americani în fiecare an”, a precizat Ann Farrell, într-un comunicat de presă remis publicității de Administrația pentru Alimente și Hrană din SUA. Deși este eficient, medicamentul are și efecte adverse precum scăderea celulelor albe din sânge, urticarie, stări de oboseală sau dureri articulare. De asemenea, au fost observate și efecte secundare precum infecții ale tractului urinar sau depresie.

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…
ŞTIRI MEDICALE

Doi bebeluși gemeni s-au născut din embrioni congelați acum 30 de ani

2 Minute
O pereche de gemeni s-a născut din embrioni înghețați acum mai bine de 30 de ani. Ar putea fi un…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Consumul de alimente sărate și procesate poate crește nivelul de stres

2 Minute
Un consum mare de sare ar putea crește nivelul de stres, susțin oamenii de știință. Un studiu recent arată că…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *