ŞTIRI MEDICALE

O femeie a fost salvată de medicii din Italia, care i-au îndepărtat o tumoare de 70 de kilograme

  • O tânără din Italia a fost operată cu succes pentru a-i fi îndepărtată o tumoare de 70 de kilograme, la nivelul abdomenului.
  • „Tumoarea cântărea mai mult decât pacienta însăşi”, au explicat medicii italieni, la finalul intervenției.
  • În medicina de specialitate nu există un precedent al unei mase tumorale de o asemenea greutate care să fi fost îndepărtată.

Intervenție record la Spitalul Molinette din Torino, unde o tânără a fost operată pentru îndepărtarea unei tumori la nivelul abdomenului, cauzată de un cancer ovarian, care cântărea peste 70 de kilograme, mai mult decât greutatea pacientei, relatează presa din Italia.

„În medicina de specialitate nu există un precedent al unei mase tumorale de o asemenea greutate care să fi fost îndepărtată”, au transmis medicii care au operat-o pe femeie.

„Tumoarea s-a răspândit în corpul pacientei până la plămâni, atât de mult încât nu a mai putut respira”, au mai spus salvatorii italieni.

Femeia a fost salvată datorită unei duble intervenții chirurgicale, prin care i-a fost înlăturată tumoarea. În ultimele săptămâni, tânăra a mers la urgențe, acuzând insuficiență respiratorie. Situația era foarte gravă, iar pacienta risca să moară din cauza compresiei pe care tumoarea o producea plămânilor și organelor abdominale, au mai transmis reprezentanții unității medicale unde a avut loc procedura.

Tumoarea cântărea mai mult decât greutatea pacientei. Când a avut la spital, ea a fost imediat intubată şi conectată la aparate, pentru a putea respira. Medicii au drenat 52 de litri de lichid înainte de a îndepărta partea solidă a tumorii, care avea 25 de kilograme.

După intervenția care a avut loc cu succes, femeia a fost dusă la unitatea de terapie intensivă, unde a stat timp de patru zile. Ulterior, ea a fost transferată la secția de Nutriție pentru recuperare, iar ulterior a fost externată.

Sursa: Repubblica.it/ Corriere della Sera

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Consumul alimentelor bogate în magneziu duce la o mai bună sănătate a creierului, susțin cercetătorii din Australia

2 Minute
Consumul de alimente ce sunt bogate în magneziu poate contribui la o mai bună sănătate cerebrală pe parcursul vieții, arată…
CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

OMS: În curând, Covid-19 nu va fi mai periculos decât o gripă sezonieră. Va fi doar un virus care nu perturbă societatea

1 Minute
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat recent că în curând COVID-19 va fi comparabil cu pericolul gripei sezoniere. ”Mă bucur…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Studiu. Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară

1 Minute
Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară, arată un nou studiu publicat recent…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *