ŞTIRI MEDICALE

O femeie a fost salvată de medicii din Italia, care i-au îndepărtat o tumoare de 70 de kilograme

  • O tânără din Italia a fost operată cu succes pentru a-i fi îndepărtată o tumoare de 70 de kilograme, la nivelul abdomenului.
  • „Tumoarea cântărea mai mult decât pacienta însăşi”, au explicat medicii italieni, la finalul intervenției.
  • În medicina de specialitate nu există un precedent al unei mase tumorale de o asemenea greutate care să fi fost îndepărtată.

Intervenție record la Spitalul Molinette din Torino, unde o tânără a fost operată pentru îndepărtarea unei tumori la nivelul abdomenului, cauzată de un cancer ovarian, care cântărea peste 70 de kilograme, mai mult decât greutatea pacientei, relatează presa din Italia.

„În medicina de specialitate nu există un precedent al unei mase tumorale de o asemenea greutate care să fi fost îndepărtată”, au transmis medicii care au operat-o pe femeie.

„Tumoarea s-a răspândit în corpul pacientei până la plămâni, atât de mult încât nu a mai putut respira”, au mai spus salvatorii italieni.

Femeia a fost salvată datorită unei duble intervenții chirurgicale, prin care i-a fost înlăturată tumoarea. În ultimele săptămâni, tânăra a mers la urgențe, acuzând insuficiență respiratorie. Situația era foarte gravă, iar pacienta risca să moară din cauza compresiei pe care tumoarea o producea plămânilor și organelor abdominale, au mai transmis reprezentanții unității medicale unde a avut loc procedura.

Tumoarea cântărea mai mult decât greutatea pacientei. Când a avut la spital, ea a fost imediat intubată şi conectată la aparate, pentru a putea respira. Medicii au drenat 52 de litri de lichid înainte de a îndepărta partea solidă a tumorii, care avea 25 de kilograme.

După intervenția care a avut loc cu succes, femeia a fost dusă la unitatea de terapie intensivă, unde a stat timp de patru zile. Ulterior, ea a fost transferată la secția de Nutriție pentru recuperare, iar ulterior a fost externată.

Sursa: Repubblica.it/ Corriere della Sera

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *