Medicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALE

37 de medicamente noi vor fi introduse în CANAMED de la 1 mai

Ministerul Sănătății va adăuga încă 37 de medicamente noi în Catalogul național al prețurilor medicamentelor autorizate de punere în piață în România, începând cu data de 1 mai 2021.

Printre medicamentele care își vor face loc în CANAMED se numără Phesgo 1200 mg/600 mg, utilizat în tratarea cancerului de sân, Kalydeco 150 mg, utilizat în tratarea pacienților cu fibroză chistică, și Piqray 200 mg, folosit în cazurile grave de cancer mamar.

Prețurile maxime stabilite în CANAMED sunt obligatorii pentru deținătorii de autorizație de punere în piață a medicamentelor, pentru furnizorii de servicii medicale și medicamente în România care desfășoară contracte cu Ministerul Sănătății, cu casele de asigurări de sănătătate sau direcțiile de sănătate publică județene.

Ultima modificare în CANAMED a avut loc la începutul lunii aprilie, atunci când Ministerul Sănătății a aprobat introducerea a încă 34 de medicamente noi.

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *