Medicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALE

37 de medicamente noi vor fi introduse în CANAMED de la 1 mai

Ministerul Sănătății va adăuga încă 37 de medicamente noi în Catalogul național al prețurilor medicamentelor autorizate de punere în piață în România, începând cu data de 1 mai 2021.

Printre medicamentele care își vor face loc în CANAMED se numără Phesgo 1200 mg/600 mg, utilizat în tratarea cancerului de sân, Kalydeco 150 mg, utilizat în tratarea pacienților cu fibroză chistică, și Piqray 200 mg, folosit în cazurile grave de cancer mamar.

Prețurile maxime stabilite în CANAMED sunt obligatorii pentru deținătorii de autorizație de punere în piață a medicamentelor, pentru furnizorii de servicii medicale și medicamente în România care desfășoară contracte cu Ministerul Sănătății, cu casele de asigurări de sănătătate sau direcțiile de sănătate publică județene.

Ultima modificare în CANAMED a avut loc la începutul lunii aprilie, atunci când Ministerul Sănătății a aprobat introducerea a încă 34 de medicamente noi.

Articole recomandate
Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Un singur neuron poate stoca modele electrice, similare amintirilor

1 Minute
O echipă de oameni de știință de la Universitatea din Exeter și Universitatea din Auckland au făcut o nouă descoperire…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Structura creierului influențează comportamentul psihopat

1 Minute
Un studiu de neuroimagistică relevă diferențe structurale și funcționale în zonele creierului asociate cu reglarea emoțională la oamenii cu trăsături…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19: Institutul Pasteur va începe testarea unui antiviral până la finalul lunii aprilie

1 Minute
Directorul Institutului Pasteur din Lille (Franța) Xavier Nassif, a declarat pentru postul de televiziune France 3 că specialiștii au identificat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *