CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Oficial OMS: Pandemia nu se va încheia nici anul acesta

Un înalt oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat că este „prematur” și „nerealist” să credem că pandemia de COVID-19 se va încheia până la sfârșitul anului, dar că administrarea vaccinurilor eficiente ar putea ajuta cel puțin la reducerea dramatică a spitalizărilor și a deceselor. În prezent, efortul tuturor ar trebui să se concentreze asupra menținerii transmiterii noului coronavirus la un nivel cât mai redus posibil, susține dr. Michael Ryan, directorul programului de urgență al OMS.

„Dacă suntem deștepți, putem termina cu spitalizările, decesele și tragedia asociată acestei pandemii” până la sfârșitul anului, a spus acesta într-o declarație de presă.

„Dacă vaccinurile încep să aibă impact nu numai asupra deceselor și a spitalizărilor, ci vor avea un impact semnificativ și asupra dinamicii și riscului de transmitere, atunci cred că vom accelera spre controlul acestei pandemii”.

Dar Ryan a avertizat asupra faptului că nimic nu este garantat într-o epidemie aflată în evoluție: „În acest moment, virusul controlează foarte mult”, a spus el.

Sursa: https://www.latimes.com/world-nation/story/2021-03-01/who-premature-unrealistic-covid-19-will-end-soon

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *