CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Țările cu cele mai multe decese din cauza COVID-19 sunt cele în care peste jumătate din populația adultă suferă de obezitate

Cele mai multe decese provocate de COVID-19 s-au înregistrat în țările în care mai mult de 50% din populația adultă suferă de obezitate, arată un studiu realizat de Federația Mondială a Obezității. Această afecțiune este asociată de cele mai multe ori și cu alte boli și afecțiuni: diabet, suferințe cardiovasculare, renale etc..

Peste 2 milioane de decese din cele 2,5 milioane la nivel mondial s-au înregistrat în SUA, Marea Britanie și Italia, unde numărul persoanelor supraponderale este mare sau foarte mare.

Procentual, dintre țările în care mai mult de jumătate din populația adultă este supraponderală, Belgia are cel mai ridicat nivel de decese, urmată de Slovenia, Marea Britanie și Cehia. Italia și Portugalia sunt pe locurile 5 și 6, în timp ce SUA se află pe locul 8, după Muntenegru.

În schimb, Vietnamul are cea mai scăzută rată a mortalității provocate de COVID-19 din lume și al doilea cel mai scăzut nivel de supraponderalitate din populație, după Burundi.

Persoanelor care sunt supraponderale ar trebui să li se acorde o prioritate mai mare pentru vaccinări și teste din cauza riscului crescut de deces, susține Federația Mondială a Obezității.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii marchează anual Ziua mondială a obezităţii în data de 4 martie, cu scopul de a atrage atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă obezitatea şi consecințele acesteia.

Sursa: https://www.theguardian.com/world/2021/mar/03/covid-deaths-high-in-countries-with-more-overweight-people-says-report

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *