ŞTIRI MEDICALE

OMS a stabilit că variola maimuței nu reprezintă o urgență sanitară globală

După reuniunea Comitetului internațional pentru situații de urgență, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, în data de 25 iunie 2022, că epidemia de variolă a maimuței, din mai multe țări, nu reprezintă o urgență internațională de sănătate publică. Decizia OMS în privința gravității focarului a atras critici din partea oamenilor de știință africani care au declarat că virusul reprezintă o amenințare de ani de zile.

Variola maimuței, care este transmisă predominant de bărbații care fac sex cu bărbați, a provocat peste 3.500 de infecții începând din luna mai, dar a fost raportat doar un singur deces în afara Africii.

OMS afirmă că reuniunea CE reprezintă „un apel la intensificarea acțiunilor de sănătate publică” ca răspuns la epidemia care afectează mai multe țări. „Avem nevoie ca toate țările să rămână vigilente și să își consolideze capacitățile pentru a preveni transmiterea mai departe a variolei maimuței” – a declarat Dr. Tedros în discursul său de deschidere la reuniunea CE.

Actualizări despre focarul de variola maimuței sunt disponibile aici.

Sursa: medicalnewstoday.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Substanțele chimice “veșnice” și cancerul de ficat, un nou studiu arată concluzii îngrijorătoare

3 Minute
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California de Sud și de la Școala de Medicină Icahn de…
ŞTIRI MEDICALE

Bacteriile "răutăcioase" preferă să-și înfometeze colonia decât să permită dezvoltare celor “egoiste”

2 Minute
Coloniile de bacterii preferă să se sinucidă din punct de vedere evolutiv decât să accepte tulpinile care trișează și se…
ŞTIRI MEDICALE

Un supliment poate reduce riscul unor cancere, arată un studiu multinațional

1 Minute
Un studiu internațional, care a durat zeci de ani, a descoperit că amidonul rezistent ar putea ajuta la protejarea persoanelor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.