ŞTIRI MEDICALE

OMS a stabilit că variola maimuței nu reprezintă o urgență sanitară globală

După reuniunea Comitetului internațional pentru situații de urgență, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, în data de 25 iunie 2022, că epidemia de variolă a maimuței, din mai multe țări, nu reprezintă o urgență internațională de sănătate publică. Decizia OMS în privința gravității focarului a atras critici din partea oamenilor de știință africani care au declarat că virusul reprezintă o amenințare de ani de zile.

Variola maimuței, care este transmisă predominant de bărbații care fac sex cu bărbați, a provocat peste 3.500 de infecții începând din luna mai, dar a fost raportat doar un singur deces în afara Africii.

OMS afirmă că reuniunea CE reprezintă „un apel la intensificarea acțiunilor de sănătate publică” ca răspuns la epidemia care afectează mai multe țări. „Avem nevoie ca toate țările să rămână vigilente și să își consolideze capacitățile pentru a preveni transmiterea mai departe a variolei maimuței” – a declarat Dr. Tedros în discursul său de deschidere la reuniunea CE.

Actualizări despre focarul de variola maimuței sunt disponibile aici.

Sursa: medicalnewstoday.com

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *