CORONAVIRUSInformări oficialeŞTIRI MEDICALE

Cum au fost dezvoltate așa repede vaccinurile COVID-19?

Situația epidemiologică mondială a favorizat viteza de dezvoltare a vaccinurilor împotriva COVID-19, dar cerințele de siguranță și eficacitate n-au fost compromise, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Argumentele OMS privind viteza de dezvoltare a vaccinurilor COVID-19:
• Investițiile masive ale guvernelor, ale industriei de profil și ale organizațiilor, precum și redirecționarea multor resurse pentru dezvoltarea și fabricarea serurilor. De asemenea, guvernele au permis companiilor să-și asume riscul comercial de a produce anumite stocuri înainte de aprobările oficiale.
• Noile tehnologii, precum vaccinurile ARNm, au fost implementate mult mai repede după ce s-a determinat secvența virusului SARS-CoV-2, deși acestea se aflau deja în curs de dezvoltare de câțiva zeci de ani. Totodată, tehnologia utilizată în cazul COVID-19 a fost utilizată și în cazul SARS, MERS și Ebola și astfel a putut fi adaptată rapid, deoarece noul coronavirus are multe similitudini cu acești viruși.
• Succesele studiilor clinice, în sensul că s-au găsit rapid subiecți pentru includerea în testări într-o perioadă scurtă de timp.
• Colaborarea foarte strânsă dintre autoritățile de reglementare, industria de profil și cercetători.
• Proteina spike a fost observată rapid ca fiind o țintă bună pentru obținerea unui răspuns imun puternic la infecția cu SARS-CoV-2.

Sursa: https://www.who.int/news/item/11-06-2021-statement-for-healthcare-professionals-how-covid-19-vaccines-are-regulated-for-safety-and-effectiveness

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *