Mai multe persoane din Sydney, Australia, s-au îmbolnăvit după ce au consumat spanac despre care se crede că a fost „contaminat accidental”. Lotul a fost retras din magazine, au anunțat autoritățile australiene.
Peste 200 de oameni au acuzat simptome diferite, iar în cazul a nouă dintre pacienți a fost vorba chiar de delir și halucinații.
Mai multe produse pe bază de spanac baby au fost retrase din supermarketurile din toată ţara după ce Food Standards Australia New Zealand a avertizat că este posibil să fi fost contaminate cu material vegetal nesigur.
Oficialii din domeniul sănătății spun că investigațiile inițiale sugerează că reacțiile au fost cauzate de prezența „unui contaminant accidental în produsul alimentar”. Autoritatea sanitară a avertizat despre posibilele simptome grave asociate cu consumul de spanac, inclusiv confuzie, halucinaţii, pupile dilatate, bătăi rapide ale inimii, faţă înroşită, vedere înceţoşată şi gură şi piele uscate.
Autoritățile investighează mai multe cazuri posibile de otrăvire
În statul New South Wales, 164 de persoane au raportat simptome după ce au consumat baby spanac şi cel puţin 42 dintre aceste persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Departamentul de Sănătate al Teritoriului capitalei australiene (ACT) a declarat că investighează „mai multe” cazuri posibile de otrăvire.
„Pacienții care s-au simțit destul de rău au fost până la punctul de a avea halucinații marcate în care văd lucruri care nu există”, a precizat dr. Darren Roberts, directorul medical al unui Centru de Informare din New South Wales. „Din fericire, nu au existat decese și sperăm să rămână așa, dar acești oameni sunt destul de bolnavi”, a mai spus el.
Autoritățile din zonă au emis și o alertă sanitară, produsele au fost retrase de la vânzare, iar celor care au cumpărat spanac li s-a cerut să arunce produsele.
Sursa: sciencealert.com