CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Peste 110 000 de locuri disponibile pentru vaccinarea cu AstraZeneca, începând de mâine

În perioada 23 februarie – 14 martie, vor fi disponibile 110 000 de locuri pe platforma națională de programare a vaccinărilor anti-COVID-19, pentru vaccinul produs de AstraZeneca, transmite Comitetul National de Vaccinare într-un comunicat de presă.

„La acest moment, pe platforma de programare se pot face înscrieri pentru imunizarea cu vaccinul produs de AstraZeneca. Cu sprijinul colegilor de la STS, periodic, platforma va fi actualizata și va permite programarea la vaccinare”, spun oficialii.

Deocamdată, în România se pot programa pentru acest tip de vaccin persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani, prevăzute în etapa a II-a, deși OMS a recomandat administrarea acestuia și la persoanele trecute de 65 de ani.

Este posibil ca vârsta de administrare a acestui ser să fie scăzută în curând până la 6 ani, dacă rezultatele studiilor clinice începute în Marea Britanie pe copii vor oferi rezultate pozitive.

„Persoanele de peste 55 de ani, eligibile pentru etapa a II-a, se vor putea programa pentru imunizarea cu vaccinurile de la Pfizer-BioNTech și Moderna începând cu prima parte a lunii martie, odată cu deschiderea unor noi centre de vaccinare”, mai transmit reprezentanții CNCAV.

Articole recomandate
Medicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALE

Primul tratament pentru atrofia musculară spinală cu administrare orală

1 Minute
EMA a recomandat acordarea unei autorizații de introducere pe piață în Uniunea Europeană pentru primul tratament cu administrare orală pentru…
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19 în România: Bilanț la un an

1 Minute
În 26 februarie 2020 era confirmat primul caz de infectare cu noul coronavirus în România, la Institutul „Matei Balș” din…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Specialiștii de la Oxford ar putea dezvolta pastile sau spray-uri nazale anti-COVID-19

1 Minute
Echipa din spatele vaccinului anti-coronavirus dezvoltat la Oxford evaluează posibilitatea de a crea tablete sau spray-uri nazale pentru a înlocui…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *