CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Peste 110 000 de locuri disponibile pentru vaccinarea cu AstraZeneca, începând de mâine

În perioada 23 februarie – 14 martie, vor fi disponibile 110 000 de locuri pe platforma națională de programare a vaccinărilor anti-COVID-19, pentru vaccinul produs de AstraZeneca, transmite Comitetul National de Vaccinare într-un comunicat de presă.

„La acest moment, pe platforma de programare se pot face înscrieri pentru imunizarea cu vaccinul produs de AstraZeneca. Cu sprijinul colegilor de la STS, periodic, platforma va fi actualizata și va permite programarea la vaccinare”, spun oficialii.

Deocamdată, în România se pot programa pentru acest tip de vaccin persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani, prevăzute în etapa a II-a, deși OMS a recomandat administrarea acestuia și la persoanele trecute de 65 de ani.

Este posibil ca vârsta de administrare a acestui ser să fie scăzută în curând până la 6 ani, dacă rezultatele studiilor clinice începute în Marea Britanie pe copii vor oferi rezultate pozitive.

„Persoanele de peste 55 de ani, eligibile pentru etapa a II-a, se vor putea programa pentru imunizarea cu vaccinurile de la Pfizer-BioNTech și Moderna începând cu prima parte a lunii martie, odată cu deschiderea unor noi centre de vaccinare”, mai transmit reprezentanții CNCAV.

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *