CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Peste 110 000 de locuri disponibile pentru vaccinarea cu AstraZeneca, începând de mâine

În perioada 23 februarie – 14 martie, vor fi disponibile 110 000 de locuri pe platforma națională de programare a vaccinărilor anti-COVID-19, pentru vaccinul produs de AstraZeneca, transmite Comitetul National de Vaccinare într-un comunicat de presă.

„La acest moment, pe platforma de programare se pot face înscrieri pentru imunizarea cu vaccinul produs de AstraZeneca. Cu sprijinul colegilor de la STS, periodic, platforma va fi actualizata și va permite programarea la vaccinare”, spun oficialii.

Deocamdată, în România se pot programa pentru acest tip de vaccin persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani, prevăzute în etapa a II-a, deși OMS a recomandat administrarea acestuia și la persoanele trecute de 65 de ani.

Este posibil ca vârsta de administrare a acestui ser să fie scăzută în curând până la 6 ani, dacă rezultatele studiilor clinice începute în Marea Britanie pe copii vor oferi rezultate pozitive.

„Persoanele de peste 55 de ani, eligibile pentru etapa a II-a, se vor putea programa pentru imunizarea cu vaccinurile de la Pfizer-BioNTech și Moderna începând cu prima parte a lunii martie, odată cu deschiderea unor noi centre de vaccinare”, mai transmit reprezentanții CNCAV.

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un hotel din Republica Dominicană a transformat un etaj întreg al hotelului în spital pentru turiști

1 Minute
Este evident că pandemia a influențat toate domeniile și continuă să ne schimbe viața și obiceiurile. Mai multe hoteluri din…
ŞTIRI MEDICALE

Un studiu recent, realizat în cadrul programului REACT, arată că două treimi din pacienții infectați cu varianta Omicron spun că se află la o doua infectare.

1 Minute
În cadrul cercetării au fost studiați peste 2 milioane de oameni, voluntari din Marea Britanie. Varianta Omicron a fost identificată…
ŞTIRI MEDICALE

Medicii din Cehia se confruntă cu atacuri violente fizic, pe stradă, din partea unor cetățeni care se opun restricțiilor Covid-19 și vaccinării.

1 Minute
În Praga sunt organizate cursuri dedicate medicilor pentru a putea evita situațiile conflictuale pe care le generează cei care se…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.