CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Pfizer a solicitat aprobarea vaccinării copiilor de cel puțin 12 ani în S.U.A.

Pfizer și BioNTech au solicitat Administrației S.U.A. pentru Alimente și Medicamente (FDA) să extindă autorizarea vaccinului anti-COVID pentru a include copiii cu vârsta de peste 12 ani.

Companiile au declarat că intenționează să ceară decizii similare din partea altor organisme de reglementare din întreaga lume în zilele următoare.

Cererea urmează anunțului din 31 martie cu privire la rezultatele studiului de fază 3, care a înrolat 2 260 de copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. În cadrul studiului, 18 cazuri de COVID-19 au apărut la 1 129 de adolescenți din grupul placebo și niciunul la cei 1 131 de participanți la studiu vaccinați, acest lucru arătând că vaccinul este 100% eficient în prevenirea bolii la această grupă de vârstă.

Reprezentanții companiei Pfizer speră să înceapă vaccinarea acestei grupe de vârstă înainte de începerea următorului an școlar, dacă FDA va fi de acord cu extinderea utilizării.

Și alte companii au început testarea vaccinurilor la această grupă de vârstă.

Moderna a anunțat că studiul său care a implicat persoane cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani a înregistrat înscrierea completă la sfârșitul lunii februarie. Se așteaptă ca rezultatele acestui studiu să fie prezentate în câteva săptămâni.

Johnson & Johnson a anunțat, de asemenea, că a început testele vaccinului său la copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani la începutul lunii aprilie.

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/949071

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *