CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Platforma permite programarea pentru vaccinarea cu Johnson

Începând de astăzi, platforma va fi optimizată și va permite programarea persoanelor în centre pentru vaccinarea cu seruri Johnson & Johnson, conform informațiilor transmise de Valeriu Gheorghiță. Particularitatea acestui vaccin constă în faptul că nu se mai face rapel, fiind administrată o singură doză. În prezent, în România există 31 de centre în 21 de județe, iar în perioada următoare se vor deschide altele, deoarece „o parte din populație îşi doreşte să se vaccineze cu acest tip de vaccin şi nu toţi cetățenii au medicul de familie implicat în acest demers.”

Potrivit coordonatorului campaniei naționale de vaccinare, în prezent, în țara noastră, situația epidemiologică este bună, deoarece există o imunitate colectivă constituită atât din persoanele vaccinate, cât și din cele care au trecut deja prin infecția cu SARS-CoV-2. „Foarte probabil avem cel puțin de două până la cinci ori mai mulți oameni care au trecut prin infecția cu coronavirus decât informațiile raportate, iar de la un județ la altul sau de la o regiune la alta posibil să avem o imunitate colectivă între 30%-35% și până la 50%”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Sursa: https://gov.ro/ro/stiri/conferinta-de-presa-sustinuta-de-pre-edintele-comitetului-national-de-coordonare-a-activitatilor-privind-vaccinarea-impotriva-sars-cov-2-cncav-valeriu-gheorghita-i-secretarul-de-stat-in-ministerul-sanatatii-i-vicepre-edinte-cncav-andrei-baciu1621946808&page=1

Articole recomandate
CORONAVIRUSImunitateSfaturi și opiniiŞTIRI MEDICALE

Ești părinte? Iată ce trebuie să știi pentru protejarea sănătății copilului tău în noul an școlar

1 Minute
Pentru noul an școlar, 2021-2022, Unicef recomandă părinților o bună comunicare cu administrația școlii în care elevul studiază. Părinții ar…
Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Scrisoare de mulțumire supereroului tău

1 Minute
Recomandă un medic care te-a ajutat într-un moment dificil pe adresa de e-mail info@portalmed.ro, iar PortalMed îi mulțumește supereroului tău.
Informări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Extinderea vârstei pentru vaccinarea gratuită împotriva HPV

1 Minute
Până acum, în România, vaccinul împotriva HPV era oferit gratuit pentru fetele cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani….

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *