CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Primele doze din vaccinul Johnson & Johnson au ajuns în România

60 000 de doze de vaccin Johnson & Johnson au ajuns miercuri dimineață în România, anunță Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Serul Johnson & Johnson, aprobat pentru utilizare în UE în data de 11 martie, se bazează pe o tehnologie cu vector viral, similară celei folosite de AstraZeneca și se administrează într-o singură doză.

Deocamdată, nu s-a stabilit care va fi data la care va începe vaccinarea cu acesta, în contextul în care FDA și CDC din S.U.A. au solicitat marți suspendarea administrării la populație, după ce s-au înregistrat evenimente trombotice la o parte din persoanele vaccinate (6 persoane (femei) din 6,8 milioane vaccinate au dezvoltat forme rare, dar grave, de tromboze). Tot marți, compania Johnson & Johnson a anunțat că va întârzia livrările către țările membre U.E., din același motiv.

În S.U.A., aprobarea pentru administrare a fost acordată în data de 27 februarie.

Articole recomandate
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

O nouă tranșă de vaccin Pfizer ajunge luni în țară

1 Minute
Luni, 10 mai a.c., România va primi o nouă tranșă de vaccin produs de compania Pfizer BioNTech, care constă în…
ŞTIRI MEDICALE

Consumul de prebiotice reduce nivelul de anxietate

1 Minute
Consumul zilnic de galactoligozaharide (prebiotice cu rol de întărire a sănătății organismului), timp de patru săptămâni, poate reduce nivelul anxietății…
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

UE va aproba noi tratamente împotriva COVID-19

1 Minute
Comisia Europeană intenționează să autorizeze, până în luna octombrie a.c., trei noi medicamente pentru tratamentul împotriva COVID-19. De asemenea, va…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *