ŞTIRI MEDICALE

Rata deceselor cauzate de cancer în S.U.A. a scăzut

Rata mortalității din cauza cancerului în S.U.A. a scăzut cu 2,4% din 2017 până în 2018, cel mai mare declin înregistrat până acum și un semn al impactului noilor tratamente asupra cancerului pulmonar, în special, au declarat reprezentanții Societății Americane a Cancerului.

A fost al doilea an consecutiv cu o scădere record, iar progresele continuă câștigurile realizate de mai bine de un sfert de secol. Cercetătorii au analizat datele privind mortalitatea prin cancer din 1930 până în 2018, înainte de începerea pandemiei Covid-19. În general, rata mortalității prin cancer a scăzut cu 31% de la vârful său în 1991, potrivit raportului publicat online în revista CA: A Cancer Journal for Clinicians.

Ultimul declin a scăzut rata mortalității la 149 decese pentru fiecare 100.000 de persoane din populația generală în 2018, potrivit Societății Americane a Cancerului.

„Vederea acestei scăderi continue a mortalității prin cancer este foarte încurajatoare”, a spus Rebecca Siegel, director științific senior de cercetare în cadrul Societății Americane a Cancerului și autor principal al noului raport.

Totuși, în ciuda rezultatelor bune înregistrate în urma aplicării noilor terapii, cancerul rămâne unul dintre cei mai mari ucigași ai țării: a doua cauză principală de decese în S.U.A., după bolile de inimă. În 2018, a fost responsabil pentru mai mult de 599.000 de decese, se mai arată în raport.

Sursa: https://acsjournals.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.3322/caac.21654

Articole recomandate
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Oficial OMS: Pandemia nu se va încheia nici anul acesta

1 Minute
Un înalt oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat că este „prematur” și „nerealist” să credem că pandemia de…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Țările cu cele mai multe decese din cauza COVID-19 sunt cele în care peste jumătate din populația adultă suferă de obezitate

1 Minute
Cele mai multe decese provocate de COVID-19 s-au înregistrat în țările în care mai mult de 50% din populația adultă…
Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Primul vaccin care imunizează complet împotriva malariei ar putea fi testat anul acesta

1 Minute
Malaria este considerată una dintre principalele cauze de mortalitate la nivel mondial. Doar în 2019 s-au înregistrat 229 milioane de…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *