ŞTIRI MEDICALE

Rata deceselor cauzate de cancer în S.U.A. a scăzut

Rata mortalității din cauza cancerului în S.U.A. a scăzut cu 2,4% din 2017 până în 2018, cel mai mare declin înregistrat până acum și un semn al impactului noilor tratamente asupra cancerului pulmonar, în special, au declarat reprezentanții Societății Americane a Cancerului.

A fost al doilea an consecutiv cu o scădere record, iar progresele continuă câștigurile realizate de mai bine de un sfert de secol. Cercetătorii au analizat datele privind mortalitatea prin cancer din 1930 până în 2018, înainte de începerea pandemiei Covid-19. În general, rata mortalității prin cancer a scăzut cu 31% de la vârful său în 1991, potrivit raportului publicat online în revista CA: A Cancer Journal for Clinicians.

Ultimul declin a scăzut rata mortalității la 149 decese pentru fiecare 100.000 de persoane din populația generală în 2018, potrivit Societății Americane a Cancerului.

„Vederea acestei scăderi continue a mortalității prin cancer este foarte încurajatoare”, a spus Rebecca Siegel, director științific senior de cercetare în cadrul Societății Americane a Cancerului și autor principal al noului raport.

Totuși, în ciuda rezultatelor bune înregistrate în urma aplicării noilor terapii, cancerul rămâne unul dintre cei mai mari ucigași ai țării: a doua cauză principală de decese în S.U.A., după bolile de inimă. În 2018, a fost responsabil pentru mai mult de 599.000 de decese, se mai arată în raport.

Sursa: https://acsjournals.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.3322/caac.21654

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Medicii prescriu mai puține medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi, arată un nou studiu

1 Minute
Este mai puțin probabil ca medicii să prescrie medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi decât la…
ŞTIRI MEDICALE

OMS a stabilit că variola maimuței nu reprezintă o urgență sanitară globală

1 Minute
După reuniunea Comitetului internațional pentru situații de urgență, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, în data de 25 iunie 2022, că…
ŞTIRI MEDICALE

Cancerul de sân se răspândește mai agresiv noaptea, arată un nou studiu

2 Minute
Rezultatele unui nou studiu arată că e falsă presupunerea că metastazele cancerului de sân se produc în același ritm  Cercetătorii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.