ŞTIRI MEDICALE

Rata deceselor cauzate de cancer în S.U.A. a scăzut

Rata mortalității din cauza cancerului în S.U.A. a scăzut cu 2,4% din 2017 până în 2018, cel mai mare declin înregistrat până acum și un semn al impactului noilor tratamente asupra cancerului pulmonar, în special, au declarat reprezentanții Societății Americane a Cancerului.

A fost al doilea an consecutiv cu o scădere record, iar progresele continuă câștigurile realizate de mai bine de un sfert de secol. Cercetătorii au analizat datele privind mortalitatea prin cancer din 1930 până în 2018, înainte de începerea pandemiei Covid-19. În general, rata mortalității prin cancer a scăzut cu 31% de la vârful său în 1991, potrivit raportului publicat online în revista CA: A Cancer Journal for Clinicians.

Ultimul declin a scăzut rata mortalității la 149 decese pentru fiecare 100.000 de persoane din populația generală în 2018, potrivit Societății Americane a Cancerului.

„Vederea acestei scăderi continue a mortalității prin cancer este foarte încurajatoare”, a spus Rebecca Siegel, director științific senior de cercetare în cadrul Societății Americane a Cancerului și autor principal al noului raport.

Totuși, în ciuda rezultatelor bune înregistrate în urma aplicării noilor terapii, cancerul rămâne unul dintre cei mai mari ucigași ai țării: a doua cauză principală de decese în S.U.A., după bolile de inimă. În 2018, a fost responsabil pentru mai mult de 599.000 de decese, se mai arată în raport.

Sursa: https://acsjournals.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.3322/caac.21654

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *