CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

Rezultat rapid pentru coronavirus, în numai 20 de secunde

Claude Degueldre, profesor în cadrul Departamentului de Inginerie al Universității Lancaster (Anglia), a introdus un nou concept pentru detectarea rapidă a unui virus, inclusiv coronavirus și răceală/gripă. Deși metoda poate identifica în numai 20 de secunde dacă cineva este infectat cu COVID-19, n-are capacitatea de a determina tipul de coronavirus, ceea ce nu exclude variantele consacrate de testare pentru depistarea bolii.

„Propunerea mea nu este un nou test COVID-19, ci un concept prin intermediul căruia se poate detecta repede prezența virușurilor în cazul în care pacientul se prezintă la medic și nu știe cauza stării de sănătate. De asemenea, el vine în ajutorul doctorilor pentru că pot stabili rapid o schemă de tratament și diverse măsuri necesare mai ales în situațiile urgente, până la primirea rezultatelor detaliate”, a declarat Claude Degueldre.

Conform acestuia, tehnica oferă cadrelor medicale posibilitatea de a decide dacă este necesar ca pacientul să fie trimis în secțiile de izolare sau internat în cele specifice afecțiunii de care suferă.

Sursa: https://www.lancaster.ac.uk/news/a-new-way-of-rapidly-counting-and-identifying-viruses

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *