CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

Rezultat rapid pentru coronavirus, în numai 20 de secunde

Claude Degueldre, profesor în cadrul Departamentului de Inginerie al Universității Lancaster (Anglia), a introdus un nou concept pentru detectarea rapidă a unui virus, inclusiv coronavirus și răceală/gripă. Deși metoda poate identifica în numai 20 de secunde dacă cineva este infectat cu COVID-19, n-are capacitatea de a determina tipul de coronavirus, ceea ce nu exclude variantele consacrate de testare pentru depistarea bolii.

„Propunerea mea nu este un nou test COVID-19, ci un concept prin intermediul căruia se poate detecta repede prezența virușurilor în cazul în care pacientul se prezintă la medic și nu știe cauza stării de sănătate. De asemenea, el vine în ajutorul doctorilor pentru că pot stabili rapid o schemă de tratament și diverse măsuri necesare mai ales în situațiile urgente, până la primirea rezultatelor detaliate”, a declarat Claude Degueldre.

Conform acestuia, tehnica oferă cadrelor medicale posibilitatea de a decide dacă este necesar ca pacientul să fie trimis în secțiile de izolare sau internat în cele specifice afecțiunii de care suferă.

Sursa: https://www.lancaster.ac.uk/news/a-new-way-of-rapidly-counting-and-identifying-viruses

Articole recomandate
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

O nouă tranșă de vaccin Pfizer ajunge luni în țară

1 Minute
Luni, 10 mai a.c., România va primi o nouă tranșă de vaccin produs de compania Pfizer BioNTech, care constă în…
ŞTIRI MEDICALE

Consumul de prebiotice reduce nivelul de anxietate

1 Minute
Consumul zilnic de galactoligozaharide (prebiotice cu rol de întărire a sănătății organismului), timp de patru săptămâni, poate reduce nivelul anxietății…
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

UE va aproba noi tratamente împotriva COVID-19

1 Minute
Comisia Europeană intenționează să autorizeze, până în luna octombrie a.c., trei noi medicamente pentru tratamentul împotriva COVID-19. De asemenea, va…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *