ŞTIRI MEDICALE

Riscul de boli de inimă este mai mult decât dublu în cazul persoanelor cu boli mintale grave

Persoanele cu afecțiuni psihice grave, cum ar fi tulburarea bipolară, schizofrenia, mor în medie cu 10 până la 20 de ani mai devreme decât persoanele care nu suferă de aceste afecțiuni. Principala cauză a decesului este reprezentată de bolile cardiovasculare.

Un nou studiu arată că persoanele cu afecțiuni psihice grave prezintă un risc ridicat de boli cardiovasculare la vârsta adultă. Cercetarea constată și că persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 36 de ani care au aceste afecțiuni de sănătate mintală prezintă un risc semnificativ mai mare de boli cardiovasculare.

„Chiar și la vârste mai tinere, persoanele cu boli mintale grave au avut un risc mai mare de boli de inimă decât colegii lor, ceea ce subliniază importanța abordării factorilor de risc cardiovascular pentru aceste persoane cât mai devreme posibil. Intervențiile de abordare a riscului de boli cardiace pentru aceste persoane sunt maxim de benefice atunci când sunt inițiate la vârste mai tinere.” – explică Dr. Rebecca C. Rossom, autorul principal al studiului, cercetător în domeniul sănătății comportamentale la Institutul HealthPartners din Minneapolis.

Studiul a fost publicat în Journal of the American Heart Association, cu titlul Cardiovascular Risk for Patients With and Without Schizophrenia, Schizoaffective Disorder, or Bipolar Disorder, disponibil aici.

Sursa: medicalnewstoday.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *