ŞTIRI MEDICALE

Riscul de boli de inimă este mai mult decât dublu în cazul persoanelor cu boli mintale grave

Persoanele cu afecțiuni psihice grave, cum ar fi tulburarea bipolară, schizofrenia, mor în medie cu 10 până la 20 de ani mai devreme decât persoanele care nu suferă de aceste afecțiuni. Principala cauză a decesului este reprezentată de bolile cardiovasculare.

Un nou studiu arată că persoanele cu afecțiuni psihice grave prezintă un risc ridicat de boli cardiovasculare la vârsta adultă. Cercetarea constată și că persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 36 de ani care au aceste afecțiuni de sănătate mintală prezintă un risc semnificativ mai mare de boli cardiovasculare.

„Chiar și la vârste mai tinere, persoanele cu boli mintale grave au avut un risc mai mare de boli de inimă decât colegii lor, ceea ce subliniază importanța abordării factorilor de risc cardiovascular pentru aceste persoane cât mai devreme posibil. Intervențiile de abordare a riscului de boli cardiace pentru aceste persoane sunt maxim de benefice atunci când sunt inițiate la vârste mai tinere.” – explică Dr. Rebecca C. Rossom, autorul principal al studiului, cercetător în domeniul sănătății comportamentale la Institutul HealthPartners din Minneapolis.

Studiul a fost publicat în Journal of the American Heart Association, cu titlul Cardiovascular Risk for Patients With and Without Schizophrenia, Schizoaffective Disorder, or Bipolar Disorder, disponibil aici.

Sursa: medicalnewstoday.com

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *