ŞTIRI MEDICALE

Sănătatea inimii poate prevesti cât de repede va îmbătrâni creierul?

Cercetătorii au examinat relația dintre vârsta creierului și diverși indicatori de sănătate și au descoperit că sănătatea cardiovasculară precară a fost asociată cu o vârstă mai înaintată a creierului, procese cognitive mai slabe și un volum cerebral mai mic.Cercetătorii au concluzionat că sunt necesare studii suplimentare pentru a înțelege dacă rezultatele identificate de ei se aplică la mai multe categorii demografice.

Pe măsură ce creierul uman îmbătrânește, structura sa se schimbă. „Vârsta creierului” unei persoane poate fi prezisă de un model computerizat. Această metodă utilizează învățarea automată pentru a compara neuroanatomia unui individ cu un set mare de referință de creiere sănătoase.

Dacă scădeți vârsta creierului din vârsta cronologică a unei persoane, puteți calcula diferența de vârstă preconizată a creierului (brain-PAD).

Studiile au constatat că brain-PAD poate prezice mortalitatea pe 8 ani a persoanelor de 70 de ani și indică riscul pentru mai multe afecțiuni, inclusiv demența, scleroza multiplă și depresia.

Studierea modului în care vârsta creierului interacționează cu alte date fiziologice ar putea îmbunătăți înțelegerea noastră în ceea ce privește procesul de îmbătrânire.

Într-un nou studiu, cercetătorii au examinat modul în care creierul-PAD se raportează la diverși indicatori de sănătate pe parcursul vieții și au descoperit că PAD-ul cerebral este legat de riscul cardiovascular și de neurodegenerare. Cercetătorii au remarcat că descoperirile ar putea fi utile pentru înțelegerea prognosticului pacienților.

Constatările au fost publicate recent în revista The Lancet Healthy Longevity.

Sursa: medicalnewstoday.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

OMS avertizează: Folosirea îndulcitorilor pentru a slăbi reprezintă un pericol pentru sănătate

2 Minute
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) trage un semnal de alarmă cu privire la folosirea îndulcitorilor fără zahăr (NSS) pentru pierderea…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Consumul de broccoli poate reduce alergiile cutanate, arată un studiu realizat în Franța

2 Minute
Consumul de broccoli sau varză ar limita severitatea alergiilor pielii, arată un studiu recent realizat de Institutul Naţional pentru Sănătate…
ŞTIRI MEDICALE

INSP: 30% din afecţiunile diareice şi 20% din infecţiile respiratorii pot fi prevenite prin igienizarea consecventă a mâinilor

1 Minute
Măsurile eficiente de prevenire și control al infecțiilor, inclusiv igiena mâinilor, previn 70% din infecțiile asociate asistenței medicale (IAAM), contribuind…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *