ŞTIRI MEDICALE

Sănătatea inimii poate prevesti cât de repede va îmbătrâni creierul?

Cercetătorii au examinat relația dintre vârsta creierului și diverși indicatori de sănătate și au descoperit că sănătatea cardiovasculară precară a fost asociată cu o vârstă mai înaintată a creierului, procese cognitive mai slabe și un volum cerebral mai mic.Cercetătorii au concluzionat că sunt necesare studii suplimentare pentru a înțelege dacă rezultatele identificate de ei se aplică la mai multe categorii demografice.

Pe măsură ce creierul uman îmbătrânește, structura sa se schimbă. „Vârsta creierului” unei persoane poate fi prezisă de un model computerizat. Această metodă utilizează învățarea automată pentru a compara neuroanatomia unui individ cu un set mare de referință de creiere sănătoase.

Dacă scădeți vârsta creierului din vârsta cronologică a unei persoane, puteți calcula diferența de vârstă preconizată a creierului (brain-PAD).

Studiile au constatat că brain-PAD poate prezice mortalitatea pe 8 ani a persoanelor de 70 de ani și indică riscul pentru mai multe afecțiuni, inclusiv demența, scleroza multiplă și depresia.

Studierea modului în care vârsta creierului interacționează cu alte date fiziologice ar putea îmbunătăți înțelegerea noastră în ceea ce privește procesul de îmbătrânire.

Într-un nou studiu, cercetătorii au examinat modul în care creierul-PAD se raportează la diverși indicatori de sănătate pe parcursul vieții și au descoperit că PAD-ul cerebral este legat de riscul cardiovascular și de neurodegenerare. Cercetătorii au remarcat că descoperirile ar putea fi utile pentru înțelegerea prognosticului pacienților.

Constatările au fost publicate recent în revista The Lancet Healthy Longevity.

Sursa: medicalnewstoday.com

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *