Diabet, boli de nutriție și metabolismMedicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Semaglutida – un tratament revoluționar pentru obezitate, pe cale de a fi aprobat

Aproximativ o treime (35 %) dintre persoanele care au luat un medicament nou pentru tratarea obezității au pierdut mai mult de o cincime din greutatea corporală totală, potrivit unui studiu global major (peste 2 000 de persoane din 16 țări au fost înrolate în studiul de fază 3 STEP), derulat de investigatorii de la University College din Londra.

Medicamentul, semaglutida, acționează prin reglarea apetitului la nivelul creierului, ceea ce conduce la reducerea senzației de foame și a aportului de calorii.

Participanții la studiu au slăbit în medie 15,3 kilograme pe parcursul a 68 de săptămâni, iar rezultatele s-au menținut. Acest fapt a redus și factorii de risc pentru boli cardiovasculare și diabet. Semaglutida a fost administrată o dată pe săptămânâ, în doză de 2,4 mg.

Ca urmare a dovezilor obținute în cadrul acestui studiu, semaglutida a fost supusă aprobării ca tratament pentru obezitate Institutului Național de Excelență Clinică (NICE), Agenției Europene a Medicamentului (EMA) și Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA).

Semaglutida (Ozempic) a fost aprobată în 2017 de către FDA pentru administrare o dată pe săptămână, cu scopul de a controla nivelul glicemiei la pacienții cu diabet de tip 2. Și în Uniunea Europeană, medicamentul a fost aprobat în aprilie 2020 pentru aceeași afecțiune.

Sursa: https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2032183

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Medicii prescriu mai puține medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi, arată un nou studiu

1 Minute
Este mai puțin probabil ca medicii să prescrie medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi decât la…
ŞTIRI MEDICALE

OMS a stabilit că variola maimuței nu reprezintă o urgență sanitară globală

1 Minute
După reuniunea Comitetului internațional pentru situații de urgență, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, în data de 25 iunie 2022, că…
ŞTIRI MEDICALE

Cancerul de sân se răspândește mai agresiv noaptea, arată un nou studiu

2 Minute
Rezultatele unui nou studiu arată că e falsă presupunerea că metastazele cancerului de sân se produc în același ritm  Cercetătorii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.