ŞTIRI MEDICALE

Soluția britanicilor pentru a reduce obezitatea în rândul copiilor: părinții supraponderali să intre la dietă!

Autoritățile sanitare britanice caută soluții pentru reducerea numărului de cazuri de obezitate în rândul copiilor. Astfel, Institutul de Sănătate Publică din Marea Britanie a venit cu o soluție mai puțin obișnuită. Ei le recomandă părinților supraponderali să intre la dietă, pentru a da un exemplu propriilor copii.

Studiile arată că în Marea Britanie există sute de mii de copii care suferă de obezitate. Tocmai de aceea, autoritățile sanitare din Anglia au găsit soluția de a-i ajuta pe micuți: prin puterea exemplului venit din partea părinților. Astfel, propunerea Institutului Național de Sănătate Publică din Marea Britanie este aceea de a-i convinge pe părinții supraponderali să țină regim, astfel încât copiii lor cu probleme de greutate să urmeze acest obicei. „Lăsată nesupravegheată, obezitatea poate avea consecințe grave.

Intervenția timpurie va preveni aceste probleme în rândul copiilor”, susține Amanda Pritchard, director executiv în cadrul Institutului Național de Sănătate Publică al Marii Britanii, citată de The Sun. Această problemă medicală este tot mai des întâlnită în special în rândul copiilor care provin din zonele sărace ale țării.

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *