ŞTIRI MEDICALE

Soluția britanicilor pentru a reduce obezitatea în rândul copiilor: părinții supraponderali să intre la dietă!

Autoritățile sanitare britanice caută soluții pentru reducerea numărului de cazuri de obezitate în rândul copiilor. Astfel, Institutul de Sănătate Publică din Marea Britanie a venit cu o soluție mai puțin obișnuită. Ei le recomandă părinților supraponderali să intre la dietă, pentru a da un exemplu propriilor copii.

Studiile arată că în Marea Britanie există sute de mii de copii care suferă de obezitate. Tocmai de aceea, autoritățile sanitare din Anglia au găsit soluția de a-i ajuta pe micuți: prin puterea exemplului venit din partea părinților. Astfel, propunerea Institutului Național de Sănătate Publică din Marea Britanie este aceea de a-i convinge pe părinții supraponderali să țină regim, astfel încât copiii lor cu probleme de greutate să urmeze acest obicei. „Lăsată nesupravegheată, obezitatea poate avea consecințe grave.

Intervenția timpurie va preveni aceste probleme în rândul copiilor”, susține Amanda Pritchard, director executiv în cadrul Institutului Național de Sănătate Publică al Marii Britanii, citată de The Sun. Această problemă medicală este tot mai des întâlnită în special în rândul copiilor care provin din zonele sărace ale țării.

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…
ŞTIRI MEDICALE

Doi bebeluși gemeni s-au născut din embrioni congelați acum 30 de ani

2 Minute
O pereche de gemeni s-a născut din embrioni înghețați acum mai bine de 30 de ani. Ar putea fi un…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Consumul de alimente sărate și procesate poate crește nivelul de stres

2 Minute
Un consum mare de sare ar putea crește nivelul de stres, susțin oamenii de știință. Un studiu recent arată că…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *