CORONAVIRUSInformări oficialeŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Sondaj: „Dacă percepția nu se modifică, România nu va mai avea pe cine vaccina”

Estimările indică faptul că doar 5 milioane de români se vor vaccina până la finalul anului, ceea ce înseamnă o rată de 27%-31% din totalul persoanelor rezidente cu vârste de cel puțin 16 ani, conform unui studiu realizat de MedLife.

„Deși așteptările inițiale erau că vom avea peste 10 milioane de cetățeni imunizați până la sfârșitul lunii septembrie a.c., se pare că intenția de vaccinare a românilor este mult sub așteptări. Dacă percepția nu se modifică, cel mai probabil România nu va mai avea pe cine vaccina. Așadar, marea provocare va consta în educarea, încurajarea și convingerea unui număr cât mai mare de indivizi să se vaccinze. Este extrem de important ca oamenii să înțeleagă necesitatea imunizării pentru a controla pandemia”, a declarat Mihai Marcu, președinte și CEO al MedLife Group.

Potrivit datelor obținute, cea mai mare rată de vaccinare se remarcă în mediul urban, unde se estimează că aproximativ 33%-38% din totalul persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani se vor vaccina până la finalul anului. În schimb, în rural, rata de imunizare preconizată până în decembrie 2021 este de circa 19%-23% din totalul populației de peste 16 ani.

De asemenea, cercetarea MedLife a evidențiat faptul că numai o treime din populația României cu vârsta de peste 16 ani consideră vaccinarea ca fiind foarte eficientă, atât împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2, cât și împotriva dezvoltării unor forme grave de boală, în caz de infecție. Restul populației invoca teama de efecte adverse (pe termen lung sau imediat) ca principalul motiv al refuzului de a se vaccina, următorul argument fiind neîncrederea alimentată de informațiile contradictorii.

Sursa: https://www.medlife.ro/stiri/sondaj-intentia-de-vaccinare-romania-este-mult-sub-valorile-la-care-era-estimata-initial

Articole recomandate
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

În ce condiții n-ai obligația de a purta masca la interior?

1 Minute
Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile și au fost adoptate noi măsuri de relaxare. Cea…
ŞTIRI MEDICALE

Incredibil! Cinci județe din România nu au medic hematolog

1 Minute
Romania sunt peste 300 de medici hematologi, dar distribuția lor la nivel național este nu este omogenă: cei mai mulți,…
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

România confirmă 57 de cazuri de infecție cu varianta Delta

1 Minute
În România au fost confirmate, până în prezent, 57 de cazuri de infecție cu tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2, în…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *