CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Europenii ar putea avea curând un nou medicament COVID-19

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) evaluează oportunitatea folosirii unui nou tratament împotriva COVID-19, denumit sotrovimab. Acesta este un anticorp monoclonal dezvoltat de companiile GlaxoSmithKline și Vir Biotechnology. Rezultatele preliminare ale studiului aflat în desfășurare sunt optimiste.

Proteina pe care medicamentul o include este concepută pentru a se atașa de o structură specifică, numită antigen. În cazul COVID-19, este vorba de proteina spike. Drept urmare, capacitatea virusului de a intra în celule organismului uman este diminuată semnificativ.

Decizia finală, dacă sotrovimab va fi utilizat la nivel european, va fi luată după ce EMA va primi din partea producătorilor toate informațiilor complete ale eficacității, siguranței și calității tratamentului. Deși nu se poate estima când va exista o concluzie, la momentul respectiv hotărârea ar trebui să se ia rapid datorită faptului că, în prezent, agenția a inclus medicamentul în procesul de revizuire continuă.

Reamintim că Uniunea Europeană a informat recent că intenționează să autorizeze, până în luna octombrie a.c., trei noi medicamente pentru tratamentul împotriva COVID-19, după cum am relatat aici.

Sursa: https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-starts-rolling-review-sotrovimab-vir-7831-covid-19

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *