CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Europenii ar putea avea curând un nou medicament COVID-19

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) evaluează oportunitatea folosirii unui nou tratament împotriva COVID-19, denumit sotrovimab. Acesta este un anticorp monoclonal dezvoltat de companiile GlaxoSmithKline și Vir Biotechnology. Rezultatele preliminare ale studiului aflat în desfășurare sunt optimiste.

Proteina pe care medicamentul o include este concepută pentru a se atașa de o structură specifică, numită antigen. În cazul COVID-19, este vorba de proteina spike. Drept urmare, capacitatea virusului de a intra în celule organismului uman este diminuată semnificativ.

Decizia finală, dacă sotrovimab va fi utilizat la nivel european, va fi luată după ce EMA va primi din partea producătorilor toate informațiilor complete ale eficacității, siguranței și calității tratamentului. Deși nu se poate estima când va exista o concluzie, la momentul respectiv hotărârea ar trebui să se ia rapid datorită faptului că, în prezent, agenția a inclus medicamentul în procesul de revizuire continuă.

Reamintim că Uniunea Europeană a informat recent că intenționează să autorizeze, până în luna octombrie a.c., trei noi medicamente pentru tratamentul împotriva COVID-19, după cum am relatat aici.

Sursa: https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-starts-rolling-review-sotrovimab-vir-7831-covid-19

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un hotel din Republica Dominicană a transformat un etaj întreg al hotelului în spital pentru turiști

1 Minute
Este evident că pandemia a influențat toate domeniile și continuă să ne schimbe viața și obiceiurile. Mai multe hoteluri din…
ŞTIRI MEDICALE

Un studiu recent, realizat în cadrul programului REACT, arată că două treimi din pacienții infectați cu varianta Omicron spun că se află la o doua infectare.

1 Minute
În cadrul cercetării au fost studiați peste 2 milioane de oameni, voluntari din Marea Britanie. Varianta Omicron a fost identificată…
ŞTIRI MEDICALE

Medicii din Cehia se confruntă cu atacuri violente fizic, pe stradă, din partea unor cetățeni care se opun restricțiilor Covid-19 și vaccinării.

1 Minute
În Praga sunt organizate cursuri dedicate medicilor pentru a putea evita situațiile conflictuale pe care le generează cei care se…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.