CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Specialiștii de la Oxford ar putea dezvolta pastile sau spray-uri nazale anti-COVID-19

Echipa din spatele vaccinului anti-coronavirus dezvoltat la Oxford evaluează posibilitatea de a crea tablete sau spray-uri nazale pentru a înlocui în viitor vaccinul injectabil, a declarat cercetătorul principal, prof. Sarah Gilbert.

Prof. Gilbert a avertizat, de asemenea, că reducerea prea rapidă a restricțiilor ar putea duce la o transmisie mai mare și la creșterea riscului apariției de noi variante, mai rezistente la vaccinurile existente.

Comentariile profesorului de la Universitatea Oxford vin la doar câteva săptămâni după ce fostul șef al grupului de lucru pentru vaccinuri din Marea Britanie, Kate Bingham, a sugerat că ar fi nevoie de modalități mai eficiente de administrare a vaccinurilor, inclusiv utilizarea pastilelor și plasturilor.

„Avem deja vaccinuri antigripale sub formă de spray nazal – aceasta ar putea fi o abordare foarte bună în viitor pentru a administra vaccinuri împotriva coronavirusurilor. Este, de asemenea, de luat în calcul posibilitatea vaccinării pe cale orală. Administrarea unei tablete care ar putea servi la imunizare ar avea mai multe avantaje față de vaccinurile injectabile, inclusiv eliminarea necesității folosirii acelor și seringilor”, a mai spus prof. Sarah Gilbert.

Sursa: https://www.independent.co.uk/news/uk/politics/oxford-vaccine-covid-pills-restrictions

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *