ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Studiu: Alimentele bogate în seleniu ar putea fi folosite pentru a trata boala Alzheimer

  • Un consum de alimente și ingrediente bogate în seleniu ar putea fi benefic pentru starea pacienților diagnosticați cu Alzheimer, arată un studiu realizat de cercetători la Institutul de Microbiologie din cadrul Academiei de Științe din Guangdong, China.
  • Ingredientele bogate în seleniu sunt omniprezente în multe plante și microorganisme, cum ar fi legumele crucifere, drojdia și ciupercile.
  • Rezultatele studiului au fost publicate în revista științifică „Critical Reviews in Food Science and Nutrition”.

Oamenii de știință din China au prezentat recent dovezi care arată că un consum de alimente și ingrediente bogate în seleniu ar putea fi benefic pentru starea pacienților diagnosticați cu Alzheimer. Un studiu în acest sens a fost realizat de cercetători la Institutul de Microbiologie din cadrul Academiei de Științe din Guangdong.

Noul studiu indică faptul că alimentele care conțin seleniu pot inhiba inflamația și stresul oxidativ, arătând potențialul unei noi strategii alimentare pentru pacienții cu Alzheimer, ca parte din tratamentul acestora.

Alzheimer este o boală neurologică caracterizată prin pierderea memoriei și scăderea capacității de învățare, care poate afecta capacitatea individului de a efectua activități zilnice și poate înrăutăți calitatea vieții. Există un interes tot mai mare pentru alimentele bogate în seleniu în studierea acestei afecțiuni.

O echipă formată din cercetători de la Institutul de Microbiologie din cadrul Academiei de Științe din Guangdong și alte instituții de știință din China a propus un mecanism de intervenție asupra pacienților cu Alzheimer, care include consumul alimentelor cu conținut mare de seleniu. Scopul este, bineînțeles, îmbunătățirea stării de sănătate a acestora.

Alimente bogate în seleniu care pot fi incluse în tratamentul pacienților cu Alzheimer

Ingredientele bogate în seleniu sunt omniprezente în multe plante și microorganisme, cum ar fi legumele crucifere, drojdia și ciupercile. Din categoria legumelor crucifere fac parte: rucola, broccoli, varza de Bruxelles, varza, conopida, gulia, napul. 

Studiul a mai arătat că hidroliza enzimatică și procesarea fizică, cum ar fi tratamentul termic, de înaltă presiune și cu microunde, sunt principalele tehnici de modificare a proprietăților seleniului alimentar.

Rezultatele studiului au fost publicate în revista științifică „Critical Reviews in Food Science and Nutrition„.

Sursa: english.news.cn

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *