ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Studiu: Alimentele bogate în seleniu ar putea fi folosite pentru a trata boala Alzheimer

  • Un consum de alimente și ingrediente bogate în seleniu ar putea fi benefic pentru starea pacienților diagnosticați cu Alzheimer, arată un studiu realizat de cercetători la Institutul de Microbiologie din cadrul Academiei de Științe din Guangdong, China.
  • Ingredientele bogate în seleniu sunt omniprezente în multe plante și microorganisme, cum ar fi legumele crucifere, drojdia și ciupercile.
  • Rezultatele studiului au fost publicate în revista științifică „Critical Reviews in Food Science and Nutrition”.

Oamenii de știință din China au prezentat recent dovezi care arată că un consum de alimente și ingrediente bogate în seleniu ar putea fi benefic pentru starea pacienților diagnosticați cu Alzheimer. Un studiu în acest sens a fost realizat de cercetători la Institutul de Microbiologie din cadrul Academiei de Științe din Guangdong.

Noul studiu indică faptul că alimentele care conțin seleniu pot inhiba inflamația și stresul oxidativ, arătând potențialul unei noi strategii alimentare pentru pacienții cu Alzheimer, ca parte din tratamentul acestora.

Alzheimer este o boală neurologică caracterizată prin pierderea memoriei și scăderea capacității de învățare, care poate afecta capacitatea individului de a efectua activități zilnice și poate înrăutăți calitatea vieții. Există un interes tot mai mare pentru alimentele bogate în seleniu în studierea acestei afecțiuni.

O echipă formată din cercetători de la Institutul de Microbiologie din cadrul Academiei de Științe din Guangdong și alte instituții de știință din China a propus un mecanism de intervenție asupra pacienților cu Alzheimer, care include consumul alimentelor cu conținut mare de seleniu. Scopul este, bineînțeles, îmbunătățirea stării de sănătate a acestora.

Alimente bogate în seleniu care pot fi incluse în tratamentul pacienților cu Alzheimer

Ingredientele bogate în seleniu sunt omniprezente în multe plante și microorganisme, cum ar fi legumele crucifere, drojdia și ciupercile. Din categoria legumelor crucifere fac parte: rucola, broccoli, varza de Bruxelles, varza, conopida, gulia, napul. 

Studiul a mai arătat că hidroliza enzimatică și procesarea fizică, cum ar fi tratamentul termic, de înaltă presiune și cu microunde, sunt principalele tehnici de modificare a proprietăților seleniului alimentar.

Rezultatele studiului au fost publicate în revista științifică „Critical Reviews in Food Science and Nutrition„.

Sursa: english.news.cn

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Studiu. Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară

1 Minute
Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară, arată un nou studiu publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Antioxidanţii din hibiscus pot contribui la combaterea obezităţii, arată un nou studiu

1 Minute
Un nou studiu coordonat de Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) arată că antioxidanţii din hibiscus au anumite proprietăţi anti-obezitate…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Tratament împotriva migrenelor cu rezultate pozitive la testele clinice

1 Minute
Compania Pfizer a anunțat efecte pozitive în testele clinice realizate pe un medicament împotriva migrenelor, administrat cu ajutorul unui spray…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *