CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Studiu: Imunitatea naturală după COVID-19 se menține cel puțin 8 luni de la infectare

Un studiu efectuat pe rezidenții din stațiunea austriacă de schi Ischgl, locul celui mai grav focar de coronavirus din Austria, a constatat că la cel puțin opt luni de la contractarea virusului, majoritatea locuitorilor și-au păstrat imunitatea.

Descoperirile oferă mai multe informații despre cât durează imunitatea după infecție și, de asemenea, sugerează că imunitatea naturală se activează mai devreme decât se credea pe scară largă, a declarat echipa care a efectuat studiul.

Principala agenție de sănătate publică din Austria, AGES, consideră că focarul de la Ischgl, în care mii de oameni din toată Europa au fost infectați, s-a declanșat în februarie anul trecut, înainte ca primele cazuri din Austria să fie detectate.

Universitatea de Medicină din Innsbruck a efectuat în aprilie un studiu care a arătat că 42% din populația din Ischgl avea deja anticorpi pentru virus. Un studiu de urmărire efectuat în noiembrie și publicat joi a constatat că marea majoritate a celor care aveau anticorpi în primul studiu încă îi aveau și în cel de-al doilea (aproape 90%). Studiul a înrolat puțin peste 900 de persoane, dintre care 801 au participat și la primul.

„În ciuda unei ușoare scăderi a concentrației de anticorpi, putem să spunem că imunitatea este relativ stabilă”, a declarat virologul Dorothee van Laer, unul dintre oamenii de știință care au efectuat studiul, într-un comunicat.

Sursa: https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-austria-ischgl-idUSKBN2AI1LL

Articole recomandate
Medicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALE

Primul tratament pentru atrofia musculară spinală cu administrare orală

1 Minute
EMA a recomandat acordarea unei autorizații de introducere pe piață în Uniunea Europeană pentru primul tratament cu administrare orală pentru…
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19 în România: Bilanț la un an

1 Minute
În 26 februarie 2020 era confirmat primul caz de infectare cu noul coronavirus în România, la Institutul „Matei Balș” din…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Specialiștii de la Oxford ar putea dezvolta pastile sau spray-uri nazale anti-COVID-19

1 Minute
Echipa din spatele vaccinului anti-coronavirus dezvoltat la Oxford evaluează posibilitatea de a crea tablete sau spray-uri nazale pentru a înlocui…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *