CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Studiu: Imunitatea naturală după COVID-19 se menține cel puțin 8 luni de la infectare

Un studiu efectuat pe rezidenții din stațiunea austriacă de schi Ischgl, locul celui mai grav focar de coronavirus din Austria, a constatat că la cel puțin opt luni de la contractarea virusului, majoritatea locuitorilor și-au păstrat imunitatea.

Descoperirile oferă mai multe informații despre cât durează imunitatea după infecție și, de asemenea, sugerează că imunitatea naturală se activează mai devreme decât se credea pe scară largă, a declarat echipa care a efectuat studiul.

Principala agenție de sănătate publică din Austria, AGES, consideră că focarul de la Ischgl, în care mii de oameni din toată Europa au fost infectați, s-a declanșat în februarie anul trecut, înainte ca primele cazuri din Austria să fie detectate.

Universitatea de Medicină din Innsbruck a efectuat în aprilie un studiu care a arătat că 42% din populația din Ischgl avea deja anticorpi pentru virus. Un studiu de urmărire efectuat în noiembrie și publicat joi a constatat că marea majoritate a celor care aveau anticorpi în primul studiu încă îi aveau și în cel de-al doilea (aproape 90%). Studiul a înrolat puțin peste 900 de persoane, dintre care 801 au participat și la primul.

„În ciuda unei ușoare scăderi a concentrației de anticorpi, putem să spunem că imunitatea este relativ stabilă”, a declarat virologul Dorothee van Laer, unul dintre oamenii de știință care au efectuat studiul, într-un comunicat.

Sursa: https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-austria-ischgl-idUSKBN2AI1LL

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Medicii prescriu mai puține medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi, arată un nou studiu

1 Minute
Este mai puțin probabil ca medicii să prescrie medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi decât la…
ŞTIRI MEDICALE

OMS a stabilit că variola maimuței nu reprezintă o urgență sanitară globală

1 Minute
După reuniunea Comitetului internațional pentru situații de urgență, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, în data de 25 iunie 2022, că…
ŞTIRI MEDICALE

Cancerul de sân se răspândește mai agresiv noaptea, arată un nou studiu

2 Minute
Rezultatele unui nou studiu arată că e falsă presupunerea că metastazele cancerului de sân se produc în același ritm  Cercetătorii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.