CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Studiu: Imunitatea naturală după COVID-19 se menține cel puțin 8 luni de la infectare

Un studiu efectuat pe rezidenții din stațiunea austriacă de schi Ischgl, locul celui mai grav focar de coronavirus din Austria, a constatat că la cel puțin opt luni de la contractarea virusului, majoritatea locuitorilor și-au păstrat imunitatea.

Descoperirile oferă mai multe informații despre cât durează imunitatea după infecție și, de asemenea, sugerează că imunitatea naturală se activează mai devreme decât se credea pe scară largă, a declarat echipa care a efectuat studiul.

Principala agenție de sănătate publică din Austria, AGES, consideră că focarul de la Ischgl, în care mii de oameni din toată Europa au fost infectați, s-a declanșat în februarie anul trecut, înainte ca primele cazuri din Austria să fie detectate.

Universitatea de Medicină din Innsbruck a efectuat în aprilie un studiu care a arătat că 42% din populația din Ischgl avea deja anticorpi pentru virus. Un studiu de urmărire efectuat în noiembrie și publicat joi a constatat că marea majoritate a celor care aveau anticorpi în primul studiu încă îi aveau și în cel de-al doilea (aproape 90%). Studiul a înrolat puțin peste 900 de persoane, dintre care 801 au participat și la primul.

„În ciuda unei ușoare scăderi a concentrației de anticorpi, putem să spunem că imunitatea este relativ stabilă”, a declarat virologul Dorothee van Laer, unul dintre oamenii de știință care au efectuat studiul, într-un comunicat.

Sursa: https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-austria-ischgl-idUSKBN2AI1LL

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *