CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Studiu: Imunitatea naturală după COVID-19 se menține cel puțin 8 luni de la infectare

Un studiu efectuat pe rezidenții din stațiunea austriacă de schi Ischgl, locul celui mai grav focar de coronavirus din Austria, a constatat că la cel puțin opt luni de la contractarea virusului, majoritatea locuitorilor și-au păstrat imunitatea.

Descoperirile oferă mai multe informații despre cât durează imunitatea după infecție și, de asemenea, sugerează că imunitatea naturală se activează mai devreme decât se credea pe scară largă, a declarat echipa care a efectuat studiul.

Principala agenție de sănătate publică din Austria, AGES, consideră că focarul de la Ischgl, în care mii de oameni din toată Europa au fost infectați, s-a declanșat în februarie anul trecut, înainte ca primele cazuri din Austria să fie detectate.

Universitatea de Medicină din Innsbruck a efectuat în aprilie un studiu care a arătat că 42% din populația din Ischgl avea deja anticorpi pentru virus. Un studiu de urmărire efectuat în noiembrie și publicat joi a constatat că marea majoritate a celor care aveau anticorpi în primul studiu încă îi aveau și în cel de-al doilea (aproape 90%). Studiul a înrolat puțin peste 900 de persoane, dintre care 801 au participat și la primul.

„În ciuda unei ușoare scăderi a concentrației de anticorpi, putem să spunem că imunitatea este relativ stabilă”, a declarat virologul Dorothee van Laer, unul dintre oamenii de știință care au efectuat studiul, într-un comunicat.

Sursa: https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-austria-ischgl-idUSKBN2AI1LL

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un hotel din Republica Dominicană a transformat un etaj întreg al hotelului în spital pentru turiști

1 Minute
Este evident că pandemia a influențat toate domeniile și continuă să ne schimbe viața și obiceiurile. Mai multe hoteluri din…
ŞTIRI MEDICALE

Un studiu recent, realizat în cadrul programului REACT, arată că două treimi din pacienții infectați cu varianta Omicron spun că se află la o doua infectare.

1 Minute
În cadrul cercetării au fost studiați peste 2 milioane de oameni, voluntari din Marea Britanie. Varianta Omicron a fost identificată…
ŞTIRI MEDICALE

Medicii din Cehia se confruntă cu atacuri violente fizic, pe stradă, din partea unor cetățeni care se opun restricțiilor Covid-19 și vaccinării.

1 Minute
În Praga sunt organizate cursuri dedicate medicilor pentru a putea evita situațiile conflictuale pe care le generează cei care se…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.