ŞTIRI MEDICALE

Studiu: Monitorizarea regulată a greutății poate preveni creșterea în greutate

În Statele Unite, mai mult de 42% dintre adulți suferă de obezitate. Un nou studiu raportează că participanții cu obezitate care nu au beneficiat de nicio intervenție, în afară de a se supune unor evaluări regulate ale greutății corporale, nu au luat în greutate pe o perioadă de 3 ani. Această constatare sugerează că doar monitorizarea regulată poate fi eficientă în prevenirea creșterii în greutate.

Până acum, studiile au arătat că pierderea în greutate scade, în general, în cei 1-2 ani care urmează intervenției inițiale.

Noul studiu a testat modificări mai mici ale stilului de viață ca modalitate de a obține o pierdere în greutate de durată la persoanele cu exces de greutate sau obezitate.

Concluziile studiului controlat randomizat, la care au participat 320 de adulți, apar în publicația Canadian Medical Association Journal, disponibil aici.

Sursa: medicalnewstoday.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *