ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

STUDIU: O proteină din celulele corpului uman ar putea asigura protecție împotriva virusurilor gripale de tip A

Oamenii de știință caută permanent metode pentru tratamentul bolilor infecțioase. Specifică sezonului rece, gripa afectează milioane de oameni de pe mapamond. O proteină din celula umană ar putea reprezenta o soluție în lupta cu virusurile de gripă, în special cu cele de tip A, susține o nouă cercetare.

Studiul a fost realizat în urma colaborării dintre oamenii de știință ai Universității Northwestern și ai Institutului pentru Cercetări Medicale Stanford, SUA. Cercetarea a scos la iveală faptul că în celulele corpului uman există proteina TBC1D5, care are capacitatea de a întrerupe procesul de transmitere a virusurilor gripale de la o celulă, la alta.

Prin acțiunea acestei proteine, celula recunoaște virusurile ca fiind reziduuri celulare și este instruită să le distrugă. „Este cel mai mare vis al virusologiei, acela de a identifica o strategie terapeutică generată de celulele gazdă. Astfel se limitează riscul la a dezvolta rezistență antivirală și răspândirea virusurilor va fi limitată”, susține Judd Hultquist, coordonatorul echipei de cercetare, citat de news-medical.net. Testele au vizat în principal virusurile gripale de tip A, având în vedere capacitatea acestora de a evita mecanismele de apărare dezvoltate de celulele gazdă pe care le infectează.

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *