ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

STUDIU: O proteină din celulele corpului uman ar putea asigura protecție împotriva virusurilor gripale de tip A

Oamenii de știință caută permanent metode pentru tratamentul bolilor infecțioase. Specifică sezonului rece, gripa afectează milioane de oameni de pe mapamond. O proteină din celula umană ar putea reprezenta o soluție în lupta cu virusurile de gripă, în special cu cele de tip A, susține o nouă cercetare.

Studiul a fost realizat în urma colaborării dintre oamenii de știință ai Universității Northwestern și ai Institutului pentru Cercetări Medicale Stanford, SUA. Cercetarea a scos la iveală faptul că în celulele corpului uman există proteina TBC1D5, care are capacitatea de a întrerupe procesul de transmitere a virusurilor gripale de la o celulă, la alta.

Prin acțiunea acestei proteine, celula recunoaște virusurile ca fiind reziduuri celulare și este instruită să le distrugă. „Este cel mai mare vis al virusologiei, acela de a identifica o strategie terapeutică generată de celulele gazdă. Astfel se limitează riscul la a dezvolta rezistență antivirală și răspândirea virusurilor va fi limitată”, susține Judd Hultquist, coordonatorul echipei de cercetare, citat de news-medical.net. Testele au vizat în principal virusurile gripale de tip A, având în vedere capacitatea acestora de a evita mecanismele de apărare dezvoltate de celulele gazdă pe care le infectează.

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *