ŞTIRI MEDICALE

SUA se confruntă cu o epidemie provocată simultan de trei virusuri respiratorii, între care gripa și Covid-19

  • Statele Unite se confruntă în prezent cu o epidemie provocată în același timp de trei virusuri respiratorii: gripa, Covid-19 și virusul respirator sinciţial (VRS).
  • Spitalizările din aceste cauze sunt cele mai mari înregistrate în ultimul deceniu în SUA
  • Fenomenul a fost observat şi în Europa. Franţa se confruntă cu o importantă epidemie de bronşiolită, iar principala cauză a bronşiolitei este infecţia cu virusul respirator sinciţial (VRS).

Statele Unite se confruntă în prezent cu o epidemie provocată în același timp de trei virusuri respiratorii: gripa, Covid-19 și virusul respirator sinciţial (VRS). Spitalizările din aceste cauze sunt cele mai mari înregistrate în ultimul deceniu, iar experții avertizează că alte variante de Covid și boli respiratorii sunt în plină răspândire.

„Cazurile legate de virusurile respiratorii, spitalizările și decesele sunt toate la un nivel maxim în ultimii 10 ani”, au raportat Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, adulții peste 65 de ani și copiii mici fiind cei mai afectați.

„Observăm cele mai mari rate de spitalizare pentru gripă”, a spus José Romero, directorul Centrului Național pentru Imunizare și Boli Respiratorii. „De asemenea, raportăm cel de-al doilea deces al unui copil, cauzat de gripa de sezon. Mulți copii sunt acum expuşi pentru prima dată la anumite virusuri respiratorii pe care le-au evitat în timpul pandemiei de Covid, pe fondul măsurilor de la acea vreme: măşti, lockdownuri”, a precizat acesta.

Fenomenul a fost observat şi în Franța

Fenomenul a fost observat şi în Europa. Franţa se confruntă cu o importantă epidemie de bronşiolită, iar principala cauză a bronşiolitei este infecţia cu virusul respirator sinciţial (VRS).

Experții în sănătate din SUA spun că sezonul gripei a sosit mai devreme decât în anii trecuți și nu a fost clar încă de la început cât de gravă va fi răspândirea bolilor respiratorii în această iarnă.

„Fără îndoială că ne vom confrunta cu unele provocări în această iarnă”, a spus Dawn O’Connell, secretar adjunct al ministerului sănătății și serviciilor umane. O’Connell a adăugat, de asemenea, că începerea mai devreme a gripei nu înseamnă neapărat un sezon mai sever.

Copiii mici, precum bebelușii, dar si vârstnicii fac parte din grupurile care riscă să dezvolte cazuri grave. Există vaccinuri pentru două dintre cele trei virusuri vizate, susțin responsabilii sanitari americani. „Vaccinarea este cea mai bună apărare pentru prevenirea gripei şi a Covid-19” a precizat Jose Romero, directorul Centrului Național pentru Imunizare și Boli Respiratorii din SUA.

Surse: The Guardian / Washington Post

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *