ŞTIRI MEDICALE

Un studiu internațional arată că peste 64.000 de oameni din India mor din cauza mușcăturilor de șarpe în fiecare an

  • Un studiu internațional arată că peste 64.000 de persoane mor anual în India din cauza muşcăturilor de şarpe, din totalul de 78.600 de decese la nivel global.
  • Studiul, publicat recent în revista științifică „Nature Communications”, a fost realizat de cercetători din India și din alte 21 de țări.
  • „Muşcătura de şarpe este o problemă de sănătate publică recunoscută de mult în India şi în multe alte ţări cu venituri mici şi medii”, explică unul dintre autorii studiului.

Peste 64.000 de persoane mor anual în India din cauza muşcăturilor de şarpe, din totalul de 78.600 de decese la nivel global din această cauză, notează publicația The Hindu, care citează un studiu internaţional, realizat de cercetători din India și din alte 21 de țări. 

Studiul internaţional, publicat recent în revista științifică „Nature Communications”, a fost realizat de o echipă condusă de Soumyadeep Bhaumik, un specialist internaţional în sănătate publică de la George Institute for Global Health, India, alături de alți oameni de știință din celelalte 21 de state.

Faptul că mușcătura de șarpe este o problemă de sănătate publică în India și în multe alte țări cu venituri mici și medii este cunoscută de multă vreme. Dar o estimare globală a deceselor din această cauză nu a fost cunoscută până de curând.

80% din decesele globale

Studiul a arătat că o mare majoritate a deceselor din cauza mușcăturilor de șarpe la nivel global – până la 64.100 din cele 78.600 de decese – au loc în India. Studiul sugerează, de asemenea, că obiectivul global de reducere la jumătate a numărului de decese și răni cauzate de mușcătura de șarpe până în 2030 este puțin probabil să fie atins.

Înainte de cercetarea actuală, era cunoscut faptul că India este responsabilă pentru până la jumătate din decesele globale din cauza mușcăturii de șarpe. Dar cifrele sunt mult mai mari, procentul ajungând la 80%.

„Muşcătura de şarpe este o problemă de sănătate publică recunoscută de mult în India şi în multe alte ţări cu venituri mici şi medii. Însă rata globală a deceselor din cauza muşcăturilor de şarpe nu a fost cunoscută până de curând”, a afirmat Bhaumik Soumyadeep, cercetătorul care a condus studiul publicat în Nature Communications.

Statul Uttar Pradesh din nordul Indiei a înregistrat cel mai mare număr de decese survenite anual în urma muşcăturilor de şarpe – 16.100, urmat de Madhya Pradesh – 5.790, şi Rajasthan – 5.230, mai arată studiul.

Rata de deces prin muşcătură de şarpe în India este de 4 la 100.000 de persoane, una dintre cele mai mari din lume, depăşind cu mult rata de deces globală din această cauză, de 0,8 la 100.000 de persoane.

„În ciuda unui număr atât de mare de decese în fiecare an, nu există o strategie națională care să facă față acestei probleme”, a smai pus Bhaumik, subliniind necesitatea unei strategii care să se concentreze pe prevenirea mușcăturilor de șarpe și pe consolidarea sistemului de sănătate.

„Prevenirea mușcăturilor de șarpe necesită mai mult decât simple programe de conștientizare”, a transmis cercetătorul.

Surse: The Hindu/ Xinhua News Agency

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *