ŞTIRI MEDICALE

Suplimentul care încetinește procesul de îmbătrânire la șoareci și, posibil, la oameni

Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, mitocondriile din celule se degradează, ceea ce are un impact negativ asupra funcției celulare. Un studiu recent constată că un supliment brevetat îmbunătățește semnele de îmbătrânire la șoareci, prelungindu-le semnificativ durata de viață.

Dr. Rajagopal Viswanath Sekhar, profesor asociat la Baylor College of Medicine (BCM) din Houston, este autorul principal al noului studiu care sugerează că sănătatea și funcția mitocondriilor din organism pot încetini îmbătrânirea.

Mitocondriile sunt prezente în aproape fiecare celulă din corpul uman. Ele joacă un rol esențial, furnizând energia de care fiecare celulă are nevoie pentru a-și îndeplini activitatea.

Dr. Sekhar a declarat pentru Medical News Today,

După ce am investigat îmbătrânirea timp de peste 20 de ani, sunt convins că două defecte fundamentale contribuie la procesul biologic de îmbătrânire: [un] deficit de energie din cauza disfuncției mitocondriale și o creștere a stresului oxidativ, care dăunează mitocondriilor și altor componente celulare„.

Studiul a constatat că administrarea unui supliment numit GlyNAC la șoarecii mai tineri a prelungit durata de viață a acestora cu 24%.

Noul studiu apare în revista Nutrients.

Sursa: medicalnewstoday.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Medicii prescriu mai puține medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi, arată un nou studiu

1 Minute
Este mai puțin probabil ca medicii să prescrie medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi decât la…
ŞTIRI MEDICALE

OMS a stabilit că variola maimuței nu reprezintă o urgență sanitară globală

1 Minute
După reuniunea Comitetului internațional pentru situații de urgență, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, în data de 25 iunie 2022, că…
ŞTIRI MEDICALE

Cancerul de sân se răspândește mai agresiv noaptea, arată un nou studiu

2 Minute
Rezultatele unui nou studiu arată că e falsă presupunerea că metastazele cancerului de sân se produc în același ritm  Cercetătorii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.