ŞTIRI MEDICALE

Suplimentul care încetinește procesul de îmbătrânire la șoareci și, posibil, la oameni

Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, mitocondriile din celule se degradează, ceea ce are un impact negativ asupra funcției celulare. Un studiu recent constată că un supliment brevetat îmbunătățește semnele de îmbătrânire la șoareci, prelungindu-le semnificativ durata de viață.

Dr. Rajagopal Viswanath Sekhar, profesor asociat la Baylor College of Medicine (BCM) din Houston, este autorul principal al noului studiu care sugerează că sănătatea și funcția mitocondriilor din organism pot încetini îmbătrânirea.

Mitocondriile sunt prezente în aproape fiecare celulă din corpul uman. Ele joacă un rol esențial, furnizând energia de care fiecare celulă are nevoie pentru a-și îndeplini activitatea.

Dr. Sekhar a declarat pentru Medical News Today,

După ce am investigat îmbătrânirea timp de peste 20 de ani, sunt convins că două defecte fundamentale contribuie la procesul biologic de îmbătrânire: [un] deficit de energie din cauza disfuncției mitocondriale și o creștere a stresului oxidativ, care dăunează mitocondriilor și altor componente celulare„.

Studiul a constatat că administrarea unui supliment numit GlyNAC la șoarecii mai tineri a prelungit durata de viață a acestora cu 24%.

Noul studiu apare în revista Nutrients.

Sursa: medicalnewstoday.com

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *