ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Tratament împotriva migrenelor cu rezultate pozitive la testele clinice

Compania Pfizer a anunțat efecte pozitive în testele clinice realizate pe un medicament împotriva migrenelor, administrat cu ajutorul unui spray nazal. Potrivit studiului publicat recent în revista științifică Lancet Neurology, medicamentul, care poartă denumirea de Zavegepant, s-a dovedit eficient în tratarea punctuală a migrenei, dezvoltând puține efecte secundare.

Tratamentul nu se administrează pe cale orală, ci este vorba de un spray-ul nazal. Acesta a fost testat pe un eșantion de câteva sute de pacienți și și-a dovedit eficiența în reducerea durerilor,  respectiv a simptomelor specifice migrenelor.

Potrivit cercetătorilor, migrena are mai multe simptome, pe lângă durerea de cap, numită în limbaj medical și cefalee. Deseori apar perturbări ale vederii şi o sensibilitate sporită la lumină.

„Trebuie să facem noi studii pentru a confirma că medicamentul Zavegepant este sigur pe termen lung” au transmis reprezentanţii companiei americane. Pfizer.

Studiul clinic făcut până în prezent a analizat doar eficienţa moleculei active în calmarea unui acces de migrenă, iar Pfizer intenționează să facă din acest medicament un tratament preventiv, scrie AFP, citată de Agerpres. Medicamentul face deja obiectul unei cereri de autorizare ce a fost depusă la Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA).

„Dacă FDA îl va aproba, Zavegepant ar putea oferi o nouă posibilitate importantă de tratament împotriva migrenelor, mai ales pentru persoanele care vor să scape repede de dureri”, a declarat unul dintre directorii de la Pfizer, James Rusnak.

Studiul, pe larg, aici.

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Studiu. Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară

1 Minute
Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară, arată un nou studiu publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Antioxidanţii din hibiscus pot contribui la combaterea obezităţii, arată un nou studiu

1 Minute
Un nou studiu coordonat de Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) arată că antioxidanţii din hibiscus au anumite proprietăţi anti-obezitate…
ŞTIRI MEDICALE

O femeie de 33 de ani şi-a recăpătat vederea cu ajutorul tratamentului Gamma Knife, realizat la Iași

2 Minute
O femeie în vârstă de 33 de ani, din Suceava, și-a recăpătat vederea cu ajutorul tratamentelor Gamma Knife, realizate de…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *