ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Tratament împotriva migrenelor cu rezultate pozitive la testele clinice

Compania Pfizer a anunțat efecte pozitive în testele clinice realizate pe un medicament împotriva migrenelor, administrat cu ajutorul unui spray nazal. Potrivit studiului publicat recent în revista științifică Lancet Neurology, medicamentul, care poartă denumirea de Zavegepant, s-a dovedit eficient în tratarea punctuală a migrenei, dezvoltând puține efecte secundare.

Tratamentul nu se administrează pe cale orală, ci este vorba de un spray-ul nazal. Acesta a fost testat pe un eșantion de câteva sute de pacienți și și-a dovedit eficiența în reducerea durerilor,  respectiv a simptomelor specifice migrenelor.

Potrivit cercetătorilor, migrena are mai multe simptome, pe lângă durerea de cap, numită în limbaj medical și cefalee. Deseori apar perturbări ale vederii şi o sensibilitate sporită la lumină.

„Trebuie să facem noi studii pentru a confirma că medicamentul Zavegepant este sigur pe termen lung” au transmis reprezentanţii companiei americane. Pfizer.

Studiul clinic făcut până în prezent a analizat doar eficienţa moleculei active în calmarea unui acces de migrenă, iar Pfizer intenționează să facă din acest medicament un tratament preventiv, scrie AFP, citată de Agerpres. Medicamentul face deja obiectul unei cereri de autorizare ce a fost depusă la Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA).

„Dacă FDA îl va aproba, Zavegepant ar putea oferi o nouă posibilitate importantă de tratament împotriva migrenelor, mai ales pentru persoanele care vor să scape repede de dureri”, a declarat unul dintre directorii de la Pfizer, James Rusnak.

Studiul, pe larg, aici.

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *