ŞTIRI MEDICALE

Trucurile de magie i-ar putea ajuta pe copiii diagnosticați cu ADHD să-și crească stima de sine

Trucurile de magie îi încântă pe cei mici.  În cazul copiilor cu ADHD, deprindea lor i-ar putea ajuta să-și crească stima de sine. Este concluzia la care au ajuns oamenii de știință, în urma unui studiu în care au fost testate tehnici de îmbunătățire a condiției psihologice a copiilor care au acest diagnostic.

Tot timpul este bine ca micuțul tău să învețe lucruri noi. Trucurile de magine i-ar putea ajuta să-și dezvolte abilitățile de comunicare și să-și îmbunătățească funcțiile cognitive. În cazul copiilor diagnosticați cu ADHD, un studiu realizat de Universitatea din Alabama în colaborare cu Școala de de Sănătate Profesională și Terapii Ocupaționale, i-ar putea ajuta să-și îmbunătățească percepția despre sine, potrivit news-medical.net.

În această cercetare au fost incluși 6 copii cu ADHD, cu vârste cuprinse între 8 și 15 ani, care au participat la lecții virtuale de magie, destinate copiilor cu dizabilități. Astfel, s-a observat că stima de sine după finalul lecțiilor a fost mai mare decât, înainte de începerea cursurilor. ADHD a devenit o afecțiune comună a copiilor și adolescenților. Simptomele specifice includ deficitul de atenție, greutatea în îndeplinirea sarcinilor sau imposibilitatea de a fi organizat. ADHD poate afecta performanțele școlare și activitățile zilnice ale copiilor.

 

Sursa: https://www.news-medical.net/news/20211007/Teaching-magic-tricks-to-kids-with-ADHD-can-enhance-their-feelings-of-self-esteem-and-confidence.aspx

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…
ŞTIRI MEDICALE

Doi bebeluși gemeni s-au născut din embrioni congelați acum 30 de ani

2 Minute
O pereche de gemeni s-a născut din embrioni înghețați acum mai bine de 30 de ani. Ar putea fi un…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Consumul de alimente sărate și procesate poate crește nivelul de stres

2 Minute
Un consum mare de sare ar putea crește nivelul de stres, susțin oamenii de știință. Un studiu recent arată că…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *