Diabet, boli de nutriție și metabolismŞTIRI MEDICALE

Tu știi care sunt valorile normale ale glucozei din sânge?

Nivelul de zahăr din sânge oferă informații prețioase unui medic atunci când evaluează starea de sănătate a unui pacient ce prezintă risc de diabet. Cifrele trebuie să fie clare, pentru ca specialistul să poată stabili corect diagnosticul și prescrie tratamentul adecvat.

Medicii măsoară nivelul de glucoză din sânge în miligrame per decilitru (mg/dl). Verificarea acestui parametru poartă numele de control glicemic și se realizează prin trei tipuri de teste. Primul dintre ele, denumit AC1, evidențiază nivelul glicemiei din corp din ultimele trei luni. Al doilea test, denumit Continous Glucose Monitoring (CGM), poate stabili valoarea glicemiei pe parcursul întregii zile. Ultimul tip de test este cel de auto-monitorizare, pe care pacienții diagnosticați cu diabet îl pot realiza acasă. Specialiștii din cadrul medicalnewstoday.com arată care sunt valorile normale ale glucozei în sânge și când ar trebui ca acest indicator ar trebui să ne pună pe gânduri, astfel încât să cerem ajutorul unui specialist.

Persoanele care nu au probleme cu glicemia ar trebui ca înainte de masă să aibă un nivel al glucozei cuprins între 72-99 ml/dl. După masă, acest nivel nu trebuie să depășească 140 mg/dl. Orice valoare peste acești indicatori indică o hiperglicemie, ce atrage după sine riscul de a dezvolta diabet. Simptomele specifice hiperglicemiei sunt setea greu de potolit, prezența stării de oboseală, durerile de cap și urinările frecvente. În cazul pacienților diagnosticați cu diabet, valorile sunt diferite. Astfel, înainte de masă, valoarea nivelului de glucoză în sânge trebuie să fie cuprinsă între 80-130 ml/dl, iar după masă nu trebuie să depășească 180 ml/dl. Dacă indicatorii sunt crescuți, există riscul ca afecțiunea să se agraveze, punând în pericol viața bolnavului.

Sursă:  https://www.medicalnewstoday.com/articles/317536#blood-sugar-charts

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *