ŞTIRI MEDICALE

Un medicament dezvoltat pentru diabet produce pierderi de greutate record

  • În cadrul unui studiu clinic de fază 3 al unui nou medicament, dezvoltat inițial pentru diabet, au fost înregistrate rezultate record de pierderi de greutate
  • O companie farmaceutică americană a dezvoltat o injecție sub piele, care se administrează o dată pe săptămână, pentru tratamentul diabetului de tip 2. Dar se pare că promovează, de asemenea, pierderea de greutate, deși nu este încă indicat pentru această utilizare.
  • Datele au fost prezentate detaliat la simpozionul Asociației Americane de Diabet și au fost supuse unei evaluări peer review. 

Potrivit cercetătorilor, prin intervenție chirurgicală se obține o reducere a greutății de aproximativ 25-30% la 1 sau 2 ani, în timp ce în studiul actual, puțin peste 36% dintre participanții care au primit 15 mg din acest medicament au ajuns la o reducere a greutății de 25% sau mai mult, ceea ce face ca impactul tratamentului să fie similar cu rezultatele unei intervenții chirurgicale invazive.

Medicamentul, dezvoltat inițial pentru diabet și aprobat recent, a fost investigat clinic pentru efectele sale asupra greutății corporale la persoanele obeze și supraponderale. Noul medicament a produs „reduceri substanțiale și susținute ale greutății corporale„, potrivit rezultatelor publicate în The New England Journal of Medicine.

Rezultatele impresionante sugerează că, în curând, s-ar putea transforma modul în care este tratată obezitatea. 

Dacă această promisiune se va putea realiza și dacă s-ar putea asigura accesul echitabil la această nouă generație de medicamente pentru obezitate, s-ar îmbunătăți sănătatea a milioane de oameni din întreaga lume, spun cercetătorii: dezvoltarea continuă {a acestor medicamente} ar putea prevesti o schimbare radicală în tratamentul obezității„, a declarat Scott Kahan, directorul Centrului Național pentru Greutate și Bunăstare din Washington, DC în luna mai.

Sursa: sciencealert.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Vitamina K1 poate reduce riscul de fracturi osoase, arată un nou studiu

2 Minute
Un consum mai mare de vitamina K1 poate reduce riscul de fracturi osoase la persoanele vârstnice, arată un nou studiu…
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *