ŞTIRI MEDICALE

Un medicament dezvoltat pentru diabet produce pierderi de greutate record

  • În cadrul unui studiu clinic de fază 3 al unui nou medicament, dezvoltat inițial pentru diabet, au fost înregistrate rezultate record de pierderi de greutate
  • O companie farmaceutică americană a dezvoltat o injecție sub piele, care se administrează o dată pe săptămână, pentru tratamentul diabetului de tip 2. Dar se pare că promovează, de asemenea, pierderea de greutate, deși nu este încă indicat pentru această utilizare.
  • Datele au fost prezentate detaliat la simpozionul Asociației Americane de Diabet și au fost supuse unei evaluări peer review. 

Potrivit cercetătorilor, prin intervenție chirurgicală se obține o reducere a greutății de aproximativ 25-30% la 1 sau 2 ani, în timp ce în studiul actual, puțin peste 36% dintre participanții care au primit 15 mg din acest medicament au ajuns la o reducere a greutății de 25% sau mai mult, ceea ce face ca impactul tratamentului să fie similar cu rezultatele unei intervenții chirurgicale invazive.

Medicamentul, dezvoltat inițial pentru diabet și aprobat recent, a fost investigat clinic pentru efectele sale asupra greutății corporale la persoanele obeze și supraponderale. Noul medicament a produs „reduceri substanțiale și susținute ale greutății corporale„, potrivit rezultatelor publicate în The New England Journal of Medicine.

Rezultatele impresionante sugerează că, în curând, s-ar putea transforma modul în care este tratată obezitatea. 

Dacă această promisiune se va putea realiza și dacă s-ar putea asigura accesul echitabil la această nouă generație de medicamente pentru obezitate, s-ar îmbunătăți sănătatea a milioane de oameni din întreaga lume, spun cercetătorii: dezvoltarea continuă {a acestor medicamente} ar putea prevesti o schimbare radicală în tratamentul obezității„, a declarat Scott Kahan, directorul Centrului Național pentru Greutate și Bunăstare din Washington, DC în luna mai.

Sursa: sciencealert.com

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *