AFECȚIUNI ȘI TRATAMENTEDermatologieLIFE STYLE

Lifting facial: ce este, ce rezultate vei obține

Procedura de lifting facial o posibilitate interesantă pentru oricine își dorește să obțină îmbunătățiri estetice ale feței și gâtului. Dar ce înseamnă mai exact lifting facial? Există riscuri asociate? Care sunt acestea? Articolul oferă răspunsuri la aceste întrebări, dar și alte informații importante de cunoscut, înainte de a opta pentru un lifting facial.

Află, în continuare, mai multe despre ce presupune un lifting facial și descoperă sfaturi pentru un ten frumos și sănătos din ghidul de îngrijire a tenului.

Ce implică procedura de lifting facial

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, e posibil să fim nemulțumiți de aspectul feței noastre. Mulți oameni își doresc să apeleze la ajutor medical pentru corecții estetice ale feței și gâtului. Însă un lifting facial este o procedură care implică riscuri, iar rezultatele nu pot fi garantate.

Liftingul facial este o procedură de chirurgie estetică care are scopul de a îmbunătăți aspectul feței și gâtului prin îndepărtarea excesului de piele și de țesuturi moi. Această procedură poate face ca fața să arate mai tânără și mai în formă, prin îndepărtarea ridurilor și a liniilor fine. De asemenea, liftingul facial poate ajuta la reducerea aspectului de „labă de gâscă” din jurul ochilor sau al altor zone ridate ale gâtului.

Mai multe tipuri de lifting facial

Există mai multe tipuri de lifting facial. Unele dintre aceste proceduri sunt mai ușoare, iar altele sunt mai invazive. De exemplu, unul dintre cele mai populare tipuri de lifting facial este cel care se concentrează pe o anumită zonă a feței, cum ar fi fruntea sau zona din jurul ochilor. Alte tipuri de lifting facial includ:
– Liftingul fronto-orbital, care se concentrează pe zona din jurul ochilor și a frunții
– Liftingul gâtului
– Liftingul facial complet: întreaga față

Procedura de lifting facial variază în funcție de tipul de lifting pe care îl alegeți. Înainte de a opta pentru orice fel de procedură, este important să discuți cu un medic pentru a te asigura că liftingul facial este o intervenție potrivită pentru tine. Medicul va evalua starea generală de sănătate, precum și aspectele unice ale feței tale pentru a te ajuta să alegi tipul de lifting facial potrivit pentru tine. De asemenea, medicul îți poate oferi sfaturi privind modul în care procedura de lifting facial îți va afecta fața și gâtul.

Dezavantaje

Trebuie subliniat că în ceea ce privește intervențiile de lifting facial există mai multe posibile dezavantaje sau riscuri. Printre acestea se numără:

 1. Necesită anestezie generală – există un risc de reacţii adverse la anestezie, cum ar fi ameţeală şi greaţă.
 2. Este o intervenţie chirurgicală – există riscul de sângerare, infecţie şi cicatrici.
 3. Rezultatele sunt temporare – pielea îşi va redobândi din elasticitate şi va reveni la forma iniţială în decurs de câţiva ani.
 4. Costul este destul de ridicat – intervenţia poate costa de la câteva sute de euro la câteva mii, în funcţie de tipul de lifting şi de regiunea facială vizată.
 5. Poate fi necesar să se facă mai multe intervenţii chirurgicale pentru a menţine rezultatele – în unele cazuri, liftingul facial trebuie repetat după câţiva ani pentru a menţine pielea întinsă.
 6. Există riscul de complicaţii post-operatorii
 7. Riscul de efecte secundare – unele persoane pot să experimenteze efecte secundare, cum ar fi durerea, inflamaţia, umflarea şi înroşirea pielii. Aceste efecte sunt temporare şi se vor ameliora în decurs de câteva săptămâ
 8. Nu toţi chirurgii plastici sunt calificaţi pentru a realiza liftingul facial – este important să vă asiguraţi că medicul dumneavoastră are experienţa şi calificările necesare pentru a realiza această procedură.
 9. Nu toţi pacienţii sunt potriviti pentru lifting facial
 10. Puteţi avea nevoie de îngrijire post-operatorie – după intervenţia chirurgicală, trebuie îngrijită zona operată pentru a preveni infecţiile. De asemenea, e posibil să fie nevoie de fizioterapie pentru a întinde musculatura facială şi pentru a preveni paralizia facială.

Complicații

 După un lifting facial pot apărea mai multe complicații, printre care:

 • infecţiile
 • sângerările
 • cicatricile

De asemenea, există riscul de paralizie facială temporară sau permanentă. Apoi, există anumite afecțiuni medicale care pot crește riscul de complicații post-operatorii.  De exemplu, persoanele cu probleme de sânge, diabetul sau hipertensiunea arterială sunt expuse unui risc mai mare de a face infecții post-operatorii.

Lifting facial: Recomandări

Înainte de a face un lifting facial, este important să discuți cu un chirurg plastician toate detaliile, pentru a înțelege diferitele opţiuni şi riscurile asociate. Liftingul facial poate fi făcut prin  anestezie generală sau locală. Procedura de lifting facial durează, în general, între 1-2 ore, în funcţie de zona dorită.

În timpul procedurii, chirurgul va face incizii în părţile laterale ale capului pentru a accesa muşchii şi ţesuturile sub piele. Chirurgul va strânge muşchii şi pielea pentru a îmbunătăţi forma feţei, apoi va repoziţiona şi fixa inciziile. După procedură, se vor aplica pansamente şi se vor pune fire de sutură pentru a închide inciziile. E posibil să fie necesară internarea în spital pentru o noapte, în funcţie de intervenţie.

Recuperarea după liftingul facial poate dura între 2-4 săptămâni. Poți experimenta umflături şi dureri în zona operată, care pot fi ameliorate cu medicamente prescrise de medic. Este important să respecți recomandările chirurgului în ceea ce priveşte activităţile fizice şi expunerea la soare, pentru a te asigura că riscul de complicaţii este minim.

Rezultatele liftingului facial sunt de obicei permanente, cu toate acestea, îmbătrânirea şi gravitaţia vor avea în continuare efect asupra feţei. O nouă intervenţie chirurgicală poate fi necesară pentru a menţine rezultatele dorite.

Articole recomandate
Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Uleiul de in: beneficii, recomandări și modalități de utilizare

3 Minute
Semințele de in sunt cunoscute pentru numeroasele lor beneficii pentru sănătate printre care se numără aportul unei doze consistente de…
Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Fructoza este dăunătoare pentru organism? Află tot ce trebuie să știi despre zahărul din fructe

3 Minute
Alături de glucoză, fructoza este una dintre cele două componente ale zahărului adăugat. Conform specialiștilor, fructoza este cel mai dăunător…
AFECȚIUNI ȘI TRATAMENTEBoli renale

Vezica hiperactivă: cauze și simptome

2 Minute
Vezica urinară hiperactivă este denumirea unui grup de simptome urinare, nu este o afecțiune. Cel mai adesea, vezica hiperactivă provoacă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *