CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Un nou studiu arată că adulții vaccinați împotriva COVID-19 îi protejează pe copiii din jurul lor

Un studiu realizat în Israel, prima țară cu peste jumătate din populație vaccinată, arată că persoanele care au primit serul le protejează de COVID-19 pe cele din comunitate, încă nevaccinate. Cercetătorii de la Maccabi Healthcare Services au demonstrat că mai ales copiii sunt protejați de virusul SARS- CoV2.

În Israel s-au vaccinat cu ambele doze de vaccin peste cinci milioane de oameni, reprezentând peste 50% din populația țării. Cu toții au primit serul de Pfizer/BioNTech, singurul aprobat de autoritățile israeliene.

Cercetătorii au analizat  rezultatele din 223 de comunități și au constatat că odată ce numărul celor vaccinați crește (persoane peste 16 ani), scade rata de infectare a celor din jurul lor, în special în rândul copiilor din comunitate.

Cu toate că protecția asociată vaccinării constatată la persoanele nevaccinate este încurajatoare, sunt necesare studii suplimentare pentru a înțelege dacă și cum ar putea susține acest lucru în obținerea imunității de masă și la eradicarea infecției, au declarat cercetătorii în cadrul studiului publicat pe platforma medRvix.

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *