Uncategorized

EMA susține că există o legătură între vaccinul Astra Zeneca și tromboze

Conducătorul strategiei de vaccinare din cadrul Agenției Europene a Medicamentului, Marco Cavaleri a susținut într-un interviu că există o legătură între vaccinul produs de Astra Zeneca și tromboze. “Putem spune acum că este clar că există o legătură cu vaccinul, dar încă nu știm ce provoacă această reacție”, a declarat Cavaleri pentru cotidianul italian Il Mesaggero.

EMA derulează în aceste zile o analiză în ceea ce privește vaccinul de la Astra Zeneca și anunță că în 7 sau în 8 aprilie va publica rezultatul acesteia, după cum transmit AFP și Reuters. În mai multe state europene (nu și în România), au apărut cazuri de coagulare a sângelui la pacienții care au primit cele două doze din serul produs de Astra Zeneca.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul militar Valeriu Ghiță, a anunțat că până în prezent, începând din luna martie, peste 300.000 de români, fie și-au anulat programarea, fie nu s-au prezentat la vaccinarea cu Astra Zeneca.

 

Articole recomandate
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALEUncategorized

Vaccinarea cu Astra Zeneca va continua în România indiferent de categoria de vârstă

1 Minute
Anunțul unei legături existente între vaccinul Astra Zeneca și tromboze, din partea Agenției Europene a Medicamentului, a obligat autoritățile de…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALEUncategorized

Dexametazona - unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru COVID-19

1 Minute
Un studiu publicat în revista Nature prezintă datele înregistrate în ultima jumătate a anului 2020 cu privire la eficacitatea dexametazonei…
Uncategorized

Un kit de testare la domiciliu pentru cancerul de colon și-a dovedit eficiența

1 Minute
Un test care se poate efectua la domiciliu pentru detectarea cancerului de colon este la fel de fiabil ca și…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *