CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

Un test Covid dezvoltat în România permite urmărirea evoluției bolii în organism

Oamenii de știință din România au realizat un kit de testare RT-PCR pentru depistarea virusului SARS-CoV-2. Potrivit studiilor efectuate, testul poate identifica toate variantele de virus, inclusiv cele emergente în acest an.

Kitul de testare a fost conceput pentru depistarea cantitativă și calitativă a virusului SARS-CoV-2, așa cum prevăd normele europene. Testele calculează cantitatea de virus din corpul unui pacient, permițând astfel urmărirea evoluției bolii. Pe baza acestor parametri, medicii pot personaliza schemele de tratament administrate bolnavilor. Informația cu privire la dezvoltarea acestui test a fost făcută publică pe rețelele de socializare de către Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării.

Acest kit de testare reprezintă rezultatul muncii cercetătorilor din cadrul Institutului Național pentru Microtehnologie, Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa Iași” și Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași, precum și specialiști din cadrul DDS Diagnostic. Finanțarea a fost asigurată în baza proiectului „Abordări inovative în tratamentul și controlul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2”.

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *