CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

Un test Covid dezvoltat în România permite urmărirea evoluției bolii în organism

Oamenii de știință din România au realizat un kit de testare RT-PCR pentru depistarea virusului SARS-CoV-2. Potrivit studiilor efectuate, testul poate identifica toate variantele de virus, inclusiv cele emergente în acest an.

Kitul de testare a fost conceput pentru depistarea cantitativă și calitativă a virusului SARS-CoV-2, așa cum prevăd normele europene. Testele calculează cantitatea de virus din corpul unui pacient, permițând astfel urmărirea evoluției bolii. Pe baza acestor parametri, medicii pot personaliza schemele de tratament administrate bolnavilor. Informația cu privire la dezvoltarea acestui test a fost făcută publică pe rețelele de socializare de către Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării.

Acest kit de testare reprezintă rezultatul muncii cercetătorilor din cadrul Institutului Național pentru Microtehnologie, Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa Iași” și Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași, precum și specialiști din cadrul DDS Diagnostic. Finanțarea a fost asigurată în baza proiectului „Abordări inovative în tratamentul și controlul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2”.

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…
ŞTIRI MEDICALE

Doi bebeluși gemeni s-au născut din embrioni congelați acum 30 de ani

2 Minute
O pereche de gemeni s-a născut din embrioni înghețați acum mai bine de 30 de ani. Ar putea fi un…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Consumul de alimente sărate și procesate poate crește nivelul de stres

2 Minute
Un consum mare de sare ar putea crește nivelul de stres, susțin oamenii de știință. Un studiu recent arată că…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *